Najnovije

RUSIJA NEĆE ZABORAVITI TU PATOLOŠKU SRBOFOBIJU! Zaharova osula paljbu po Vilijamu Vokeru

Provokacija u Račku zauvek će ostati crna mrlja na obrazu Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika, a ispoljavanje patološke srbofobije ni Rusija, kao ni Srbija, nikada neće zaboraviti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

Ona je tim rečima prokomentarisala izjavu bivšeg ambasadora verifikacione misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera koji je rekao da će ohrabrivati Prištinu da tuži Srbiju za navodni genocid, da se divi bivšoj OVK, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće prihvatiti da se u Račku, kako tvrdi, dogodio masakr.

„U pitanju je cinični provokator koji je zloupotrebio status predstavnika OEBS, dao sebi ekskluzivno pravo da tumači događaje kako on smatra shodnim, pritom nadmeno tvrdeći da će svet svakako pre verovati njemu nego objektivnim činjenicama“, istakla je ona.

Zaharova je takođe rekla i da Voker i dalje nastavlja da opravdava čelnike takozvane OVK i da prebacuje krivicu za situaciju na Kosovu isključivo na Srbe.

„Vilijam Voker ne samo da je namerno i grubo prekršio mandat međunarodnog posmatrača, nego je i celom svetu pokazao tipične američke metode izvrtanja činjenica i iskrivljavanja stvarnosti“, dodala je.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA