Najnovije

PAVIĆ: Cilj SDA je etničko čišćenje Srba; računaju na pomoć Zapada na tom planu!

„SDA je dosledna sebi, od svog osnivanja, tako da nema mesta čuđenju. Osnova njihovog programa, njihovog predratnog, ratnog i posleratnog angažmana je antisrpska. NJihov cilj je BiH pod dominacijom bh muslimana, u skladu sa Islamskom deklaracijom Alije Izetbegovića. Nikad nisu prihvatili miran suživot, ni kad im ga je nudio Slobodan Milošević, ni kad im ga je nudio Radovan Karadžić, ni bilo ko drugi od srpskih lidera“, rekao je za portal IN4S politikolog Aleksandar Pavić.

Aleksandar Pavić (Foto: HelmKast)

Podsetimo, skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojila deklaraciju kojom se „najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija“. U sarajevskoj deklaraciji se „najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića ispred sedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu“.

Takođe, Pavić za naš portal dodaje da se nikada nisu pomirili sa Dejtonskim sporazumom koji BiH vidi kao državu tri konstitutivna i ravnopravna naroda i dva ravnopravna entiteta.

„Ono što SDA čini pogotovo opasnom je što za svoju politiku još od početka raspada SFRJ uživaju nesmanjenu podršku zapadnih sila i pojedinih islamističkih ekstrema koji, opet, u svojoj pozadini, imaju zapadnu pasivnu ili aktivnu podršku. Za SDA je sve što je vezano za Srbe i srpstvo – provokacija. Oni bi hteli da primene model etnički očišćenog Sarajeva na celu BiH, i u tim svojim ambicijama uveliko računaju na zapadni faktor„, konstatovao je Pavić.

Ova skandalozna inicijativa predstavlja još jednu antisrpsku aktivnost koju je predložio Klub SDA. Podsetimo, lider ove, otvoreno islamističke stranke, Bakir Izetbegović, svojevremeno je dizao četiri prsta po uzoru na pripadnike zabranjene egipatske organizacije „Muslimansko bratstvo“.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA