Najnovije

Ruska armija napreduje u Bahmutu i napada Liman i Avdijevku: Ukrajinski izveštaji sa fronta (MAPA)

Oružane snage Ruske Federacije koncentrišu svoje napore na preuzimanje kontrole nad Donbasom, napreduju u pravcu Artjomovska (Bahmut), nastoje da poboljšaju taktičku situaciju na Limanskom i Avdejevskom pravcu, prebacuju snage na Ugledar iz pravca Hersona, navodi se u rezimeu Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Na Kupjanskom i Limanskom pravcu ruska vojska koristi minobacače, haubice i višecevne sisteme protiv Oružanih snaga Ukrajine u oblastima od 14. naselja, posebno: Novomlinsk, Tavolžanka, Dvurečnaja, Kupjansk, Kotljarovka, Tabaevka, Peršotravneve Harkovske oblasti i Makejevka, Ploščanka, Dubrava LNR.

Na Artjomovskom i Avdejevskom pravcu Oružanih snaga RF koriste se tenkovi i artiljerija različitih tipova u područjima preko 20 naselja, posebno: Spornoe, Belogorovka, Jakovlevka, Soledar, Artjomovsk, Kleščejevka, Vodjanoje i Marjinka DNR.

Na zaporoškom i hersonskom pravcu ruske trupe su gađale položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblastima preko 25 naselja, duž desne obale reke Dnjeparѕ, posebno u okruzima Herson, Molodjožni, Antonovka i Berislav.

Tokom ovih dana, Oružane snage RF su izvele 8 vazdušnih udara i izvele 18 napada iz višecevnih sistema.

"PREKIDAČ JE U RUKAMA GENERALA SUROVIKINA" Ukrajina neće izdržati ni do proleća?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA