Najnovije

Amerika je opet zabranila Đokovića!

Australija je popustila i dozvolila Novaku Đokoviću, kao osobi nevakcinisanoj protiv virusa korona da uđe u državu i nastupi na tamošnjim teniskim takmičenjima, ali se čini da Amerika to ne želi da uradi.

Prema poslednjim informacijama, uslov za ulazak za neameričke državljane u SAD će i dalje biti dokaz o dvostrukoj vakcinaciji protiv virusa korona.
Takva odluka će biti na snazi najmanje do 10. aprila ove godine, a uz to navedeno je da će postojati i „kategorije ljudi sa kriterijumima za izuzeće od vakcinacije“.

Upravo je izuzeće prošle godine Đoković dobio od Australije, ali je kasnije pritvoren, a potom i deportovan u sramnom procesu sa političkim motivima.
S tim u vezi, Đoković bi mogao da ponovo da propusti američku turneju, imajući u vidu da mu prošle godine nije garantovano izuzeće, kao i da nije sasvim jasno da li će posle 10. aprila Amerika ukinuti aktuelne uslove za dolazak neameričkih državljana.

Turniri u Americi koji su pod znakom pitanja za Đokovića, odnosno sa ovakvim pravilima su praktično nemogući, igraju se u martu i aprilu, Indijan Vels i Majami, a posle 10. aprila bi trebalo da bude doneta nova odluka koja će uticati i na nastup srpskog tenisera na US Openu.

Po svemu sudeći, obaveza vakcinacije će u Americi biti na snazi do kraja godine, s obzirom na to da tamošnje vlasti pozivaju svoje građane na vakcinaciju četvrtom i petom dozom.
U tom slučaju, Đoković će propustiti još jedan US Open, nakon prethodnog, ali i onog iz 2020. godine. na kom je diskvalifikovan zbog slučajnog pogađanja sudije lopticom.

"PREKIDAČ JE U RUKAMA GENERALA SUROVIKINA" Ukrajina neće izdržati ni do proleća?

Izvor. rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA