Najnovije

ZELENSKI POŠTENO NASAMAREN? Bajden šalje u Ukrajinu "najveći promašaj američke vojne industrije" (VIDEO)

SAD nameravaju da Ukrajini obezbede borbena vozila pešadije Bredli, koja su daleko od "ubica tenkova" objašnjavaju stručnjaci.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Američki predsednik DŽozef Bajden i nemački kancelar Olaf Šolc izrazili su „zajedničku rešenost" da nastave finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku pomoć Ukrajini „koliko god je potrebno".

- S tim u vezi, SAD nameravaju da obezbede Ukrajini borbena vozila pešadije Bredli, a Nemačka borbena vozila pešadije Marder - navodi se u saopštenju za javnost.
Obe zemlje planiraju da obuče ukrajinsku vojsku u rukovanju oba tipa savremenih zapadnih oklopnih vozila.

- Nemačka će se pridružiti Sjedinjenim Američkim Državama u isporuci dodatne baterije za protivvazdušnu odbranu Patriot Ukrajini - takođe se navodi u saopštenju.

Sjedinjene Države su u decembru najavile dodelu prve baterije Patriot Ukrajini sa transferom u narednih nekoliko meseci - prenela je RIA.

Vojni eksperti ističu, međutim, da je reč o veoma lošem poslu i da američka vojska pokušava da se reši Bredlija po svaku cenu.

Koliko su američka borbena vozila Bredli katastrofalna u realnim ratnim sukobima otkrio je i britanski Gardijan. Britanci navode da je reč o najvećem promašaju američke vojne industrije.

Bredli je zamišljen kao "ubica tenkova", a upravo je od tenkova i to onih "prepotopskih" ruskih T 55 potamanjen u svakom ratu u kom su ova oklopnjaci učestvovali. Stotine Bredlija uništili su Iračani u drugom zalivskom ratu, a jedina zemlja koja ih je kupovala do sada bila je Saudijska Arabija.

Američka vojska pokušala je da modernizuje Bredlije, ali je brzo odustala od toga - to je nemoguća misija. Pronađeno je idealno rešenje. Bredlije poklanja. 

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA