Najnovije

U CRNOJ GORI HAPSE PROGNANE SRBE: Izručuju ih Prištini

Hapšenjem prognanih lica sa Kosova i Metohije, Crna Gora aktivno pomaže Aljbinu Kurtiju u etničkom čišćenju preostalog srpskog življa u u južnoj srpskoj pokrajini.

Hapšenje (Foto: Pixabay)

Na Kosmetu se već dve i po godine odvija brutalni teror Kurtijevog režima koji umalo nije obnovio rat nakon nedavnih tragičnih dešavanja u Banjskoj. U tom periodu su Kurtijevi teroristi prerušeni u policijske uniforme, upucavali Srbe (među njima i decu na Badnji dan), hapsili, premlaćivali, zlostavljali… da bi na kraju i ubili trojicu Srba koji su se odlučili da stanu na kraj besomučnom teroru Prištine koji ima za krajni cilj da raseli sa Kosmeta preostali srpski živalj.

Jedan od vidova pritisaka na srpski narod da poklekne i napusti svoja viševjekovna ognjišta su je i lista za hapšenje koju je Priština sastavila protiv Srba koji su navodno počinili ratne zločine na Kosovu i Metohiji krajem 90-ih u borbama protiv terorističke OVK-a i džihadista.

Upravo po toj proizvoljnoj listi crnogorska policija je u poslednje dve sedmice uhapsila tri lica koja se nalaze u procesu ekstradicije Prištini.

Dok Kurtijevi teroristi prolivaju srpsku krv i izazivaju incidente koji mogu zapaliti region, crnogorski nadležni organi hapšenjima i kasnije predajom Srba sve ratobornijem režimu u Prištini daju svoj doprinos u etničkom čišćenju srpskog naroda sa Kosmeta koje može prouzrokovati nesagledive posledice po region, što bi u konačnici na svojoj koži mogla osetiti i Crna Gora koja se takođe nalazi u velikoalbanskim planovima Aljbina Kurtija.

Ne treba podsećati koliko je Kurti osporavao teritorijalni integritet Crne Gore  i da je jednom prilikom izazvao pogranični incident kada je juna 2016. godine unutar crnogorske teritorije sa poslanicima Samooprdeljenja postavio zastavu Albanije i ploče s natpisima “Republika Kosovo” i “Dobro došli”.

Međutim, to aktuelne crnogorske vlasti svesno zaboravljaju i nastavljaju plodonosnu saradnju sa Kurtijem koju je ustanovio Milo Đukanović i njegov DPS, samo ovog puta isporučivanjem srpskih duša terorističkom režimu.

Tako je crnogorska policija 25. septembra uhapsila državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Peći.

Posle toga, početkom oktobra crnogorska policija hapsi još dva lica zbog navodnih ratnih zločina.

– Nakon koordinacije i razmene međusobnih informacija '’Policije Kosova'’ i nadležnih organa Crne Gore, dana 01.10.2023. godine, crnogorski organi su na svojoj teritoriji uhapsili traženo lice po međunarodnoj poternici sa inicijalima Z.V (rođen 1961.), koju traže kosovske vlasti zbog krivičnog dela „Ratni Zločini“. Takođe, dana 04.10.2023. godine, crnogorske vlasti uhapsile su na teritoriji Crne Gore traženo lice po međunarodnoj poternici sa inicijalima I.B (rođen 1975.), koju traže kosovske vlasti zbog krivičnog dela „Ratni Zločini“ – saopštava slavodobitno tzv. kosovska policija.

Knežević apelovao da se prestane sa hapšenjem raseljenih lica sa Kosmeta

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pozvao je vladu Dritana Abazovića da ne učestvuje u hapšenju Srba i Crnogoraca raseljenih sa Kosova i Metohije, jer će to, kako je naveo, dodatno destabilizovati i onako loše političke prilike u Crnoj Gori.

Knežević je rekao da je u proteklih sedam dana, na osnovu zahteva Prištine, došlo do hapšenja dvojice raseljenih Srba u Crnoj Gori – Živka Vuksanovića i Momčila Bulatovića zbog navodnih ratnih zločina, posle dve i po decenije.

„Ovakav teror nad srpskim narodom koji se pokušava proširiti i na Crnu Goru sigurno da nećemo tolerisati, posebno što je naša država postala utočište za najokorelije kriminalce širom sveta koji svoju slobodu plaćaju korumpirajući nadležne institucije“, rekao je Knežević.

On je pozvao sve raseljene Srbe i Crnogorce koji se nalaze u Crnoj Gori da se jave kako bi im bila pružena svaka vrsta pomoći i zaštite..

Izvor: Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA