Najnovije

ZELENSKI U PANICI: Saznao Putinove planove za Ukrajinu

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zabrinut je zbog aktivnih priprema ruskog lidera Vladimira Putina za nastavak „specijalne operacije“ tokom zime, piše Al Khalej.

U članku se napominje da Moskva razvija strategiju za vođenje vojnih operacija u zimskim uslovima. Ruske trupe su već dobile modernije naoružanje i ojačane linije odbrane, koje su se pokazale efikasnim u suprotstavljanju ukrajinskim napadima.

Osim toga, navodi se da je Severnoatlantska alijansa razočarana u kontraofanzivu ukrajinskih snaga, ali i dalje insistira na nastavku sukoba po svaku cenu, uprkos pogubnim posledicama po bivšu sovjetsku republiku.

„Svi čekaju zimsku bitku koja će dodatno produbiti rane NATO-a i Ukrajine“, rezimira autor.

Ukrajinske oružane snage od početka juna pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južno-Donjecka i Artjomovska, stavljajući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a. Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajniji uspeh ni na jednom sektoru fronta.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, samo u septembru gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada naoružanja.

ISPALILI ZELENSKOG: Hteo da dođe u Izrael, oni rekli da nije vreme

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA