Najnovije

SRAMNO! Pripadnik KBS koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu brani se sa slobode

Azem Kurtaj, pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga, koji je u januaru ranio dva mlada Srbina iz Gotovuše, odlukom suda u Uroševcu brani sa slobode. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković odluku cenio kao bezumnu.

KBS (Foto: Jutjub)

Kako saznaje Tanjug, njegov predmet je u Apelacionom sudu gde se čak razmatra odbijanje optužnice.

Dvojica mladih Srba, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su na Badnji dan u Gotovuši, kod Štrpca, kada je Kurtaj na njih pucao iz vozila u pokretu.

On je na njih pucao iz pištolja dok su nosili Badnjak.

Petković: Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je "bezumnom odlukom" tzv. suda u Uroševcu, koji je pustio pripadnika KBS Azema Kurtaja da se brani sa slobode nakon što je na Badnji dan pucao na srpsku decu, ozvaničena Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi.

"Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice! Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati!", naveo je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).

On je upitao šefa misije Euleksa Đovanija Pjetra Barbana, nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea, specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ambasadora SAD u Prištini DŽefrija Hovenijera i šefa Misije OEBS na KiM Majkla Davenporta da li životi srpske dece na KiM nemaju vrednost.

Petković je ocenio da je Kurti ovim potezom ohrabrio sve ekstremiste da postupe isto i istakao da, dok Srbi nevini stradaju po Kurtijevim kazamatima, na slobodi su oni koji na rukama nose srpsku krv.

"Bezumnom odlukom tzv. suda u Uroševcu ozvaničena je Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi. Šta je sledeće, da se ekstremisti Kurtaju dodeli orden ili podigne spomenik?", upitao je Petković.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA