Najnovije

ZELENSKI U PANICI: Gubi podršku u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski suočava se sa drastičnim padom rejtinga, pokazalo je istraživanje koje je naručio Međunarodni republikanski institut (IRI) i finansirao USAID.

Delimično i snažno neodobravanje Zelenskog poraslo je sa četiri, odnosno tri odsto u aprilu na devet i sedam odsto u septembru.

Sa 82% snažnog odobravanja, ukrajinska vojska je bila daleko popularnija od predsednika, iako je čak i to bilo manje sa 89% u aprilu.

Sledeći najpopularniji političar u Kijevu bio je ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba, sa 30% snažnog odobravanja, što je pad sa 44% u aprilu, i 41% delimičnim odobravanjem, u odnosu na 32% ranije. Međutim, Kulebino kombinovano neodobravanje se udvostručilo na 16%.

Premijer Denis Šmigal imao je samo 10% snažnog odobravanja i kombinovano neodobravanje od 42%. Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, prošao je još gore; samo 5% je snažno odobravalo njen rad, dok je 67% bilo donekle ili snažno neodobravano.

Oko 94% Ukrajinaca i dalje veruje da će njihova zemlja pobediti u sukobu sa Rusijom, iako je to manje sa 97% u aprilu 2022. Samo 68% je uvereno da će Kijev uspeti da povrati svu teritoriju na koju tvrdi – „granice iz 1991.”, odnosno svi regioni koji su glasali za priključenje Rusiji, uključujući Krim i Sevastopolj.

Anketu je sprovela anketna agencija Rejting, u ime IRI-jevog Centra za uvid u istraživanje anketa. Oslanjala se na reprezentativni uzorak od 2.000 odraslih Ukrajinaca i finansiran je grantom USAID-a. 

KREĆE PAKAO: Izrael ponovo upao tenkovima u Gazu (VIDEO)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA