Najnovije

BAHAR VRAĆA PRECRTANOG? Vraća li se miljenik Delija na specijalni zadatak

Jasno je da Crvena zvezda teško uspostavlja punu dominaciju na sredini terena bez omalenog veziste, pa sada izraelskom stručnjaku ostaje da sa Gaboncem popravi odnos za opšte dobro.

Malo je, baš malo stranaca koji su nosili Zvezdin dres sa toliko uspeha i ljubavi, kao što je to slučaj sa Gelorom Kangom.  „Čovek zadatka”, neko na koga su Vladan Milojević i Dejan Stanković mogli da se oslone u punom kapacitetu, čak i onda kada je bio okupiran nemalim brigama. Jasno je već duže vreme da Kanga nije po volji Baraka Bahara. Svi se pitaju, ne samo navijači Crvene zvezde, zašto je omaleni vezista „sklonjen” iz glavnog tima? Ako je već želeo da trenira strogoću, Bahar je to morao da radi na mnogo suptilniji način, na nekome ko često nije pošteno ni natopio  Zvezdin dres. Jer, izigravati „dežurnog policajca” na fudbaleru od čije inspiracije u najvećoj meri zavisi igra tima, koji je u prethodnih šest godina bio neprikosnoveni fudbalski vladar na ovim prostorima, znači samo jedno – da je taj neko potpisao sopstvenu kapitulaciju.

BAHAR VIDEO SPAS U OTPISANOM KAPITENU: Ipak njega opet nema na terenu

Punih mesec dana Crvena zvezda ne može da dođe sebi, kao da je naprečac ovaj tim izgubio i samopouzdanje i onaj DNK koji ga je krasio svih ovih godina. Šta se to dogodilo posle one briljantne partije protiv italijnaske Fjorentine, gde je naš šampion demonstrirao fudbalsku silu najveće klase? Stekao se utisak da je Bahar Barak, kome je klupsko rukovodstvo omogućilo najveće sportske standarde, čak mnogo veće nego što je imao u Izraelu, polako počeo da gubi konce tima koji je puno obećavao.

Ovde u Srbiji ući u klinč sa onim fudbalerima koji nose igru znači da ste u opasnom problemu. Na početku svog mandata Bahar je bio lišen usluga Aleksandra Kataija koji nikako da se oporavi od povrede leđa. Bez majstora fudbala, nekoga ko je godinama sa puno uspeha i žara nosio Zvezdinu ekipu do najvećih sportskih visina, Zvezda teško da može i u nastavku borbe na sva tri fronta. Dolazak novih fudbalera pojačao je konkurenciju u timu, što i jeste bio jedan od glavnih preduslova da izraelski stručnjak uopšte preuzme kormilo našeg najboljeg kluba. Ali, taj proces uvođenja novih snaga, morao je da bude drugačiji i postepeniji. Ovako, ispada da se Barak olako, iz samo sebi znanih razloga, odrekao „suvog blaga”.

Svi dobro znamo narav i temperament Gelora Kange. Kada je nervozan ume da sruši čitav fudbalski sistem, ali niko ne može da ospori da je godinama odani vojnik Crvene zvezde, da je svojim lucidnim potezima, sjajnim udarcima i golovima i izuzetnom fizičkom kondicijom uvek davao sto posto na terenu, pa i ne čudi što je jedan od miljenika navijača. Dobro je što je Stamenić stigao letos, što se pojačala konkurencija na sredini terena, jer je reč o igraču koji se brzo snašao. Ali, i njemu kao da polako ponestaje snage, ideje, lucidnosti. Mišljenja smo da bi Kanga zajedno sa Hvangom predstavljao čvrst bedem ispred poslednje linije. pa protivnički napadači ne bi imali previše prostora, kao sada. Bahar bi trebalo bar malo da popusti, jer nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije.

Crvenu zvezdu već sutra očekuje novi ispit u Evropi. Danas u goste stižu švajcarski Jang bojsi, ekipa sa kojom se naš prvak u poslednjih pet godina čak četiri puta sastajao! S druge strane, Zvezda je do sada devet puta odmeravala snagu sa švajcarskim timovima (Bazel, Ksamaks, Lozana, Arau, Graskopers, Jang Bojsi...) i zanimljivo je da je imala više sreće od svojih rivala. Prvi put „crveno-beli” su izašli na megdan jednom švajcarskom timu davne 1961. godine, u tadašnjem Kupu sajamskih gradova. Sad pred nove okršaja u evropskoj eliti svi se nadamo novim dobrim rezultatima, prvim bodovima u Ligi šampiona. Samo da Barak Bahar pronađe pravu i željenu formulu…

Škot Kolum na centru

Evropska fudbalska unija (Uefa) odredila je glavnog arbitra za predstojeći meč 2. kola Lige šampiona između naše Crvene zvezde i Jang bojsa (sreda 21 č). Glavnu reč na centru našeg najvećeg stadiona imaće Škot Vili Kolum, nama dobro poznato sudijsko ime, koji je do sada dva puta delio pravdu srpskom prvaku. Najpre 2018. protiv PSŽ-a kao i prošle godine u avgustu sa jermenskim Pjunikom, u kome je blistao Osman Bukari.

ŠTA TO BARAK SPREMA: Sme li sa ovom taktikom na Jang Bojs?

Bahar pred novinarima danas u 16.30 časova

Izraelski stručnjak će danas u 16.30 časova održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o predstojećem evropskom izazovu sa švajcarskim timom. Tri sata kasnije Zvezdini igrači će odraditi poslednji trening pred važan meč, a sat i po pre njih na centralni teren izlaze gosti, čija je konferencija zakazana za 17.30 časova.

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA