Najnovije

NEŠTO SE VELIKO SPREMA: Vagner se vraća u najopasniji deo fronta

Vojnici PMC Vagner saopštili su da se vraćaju na front. Ova poruka se pojavila u nedelju na jednom od zvaničnih Telegram kanala grupe.

Prema nezvaničnim podacima, jurišnici su već na frontu i čak izvršavaju borbene zadatke na jednom od trenutno najtežih delova fronta – u Avdejevki.

Porodica Vagner je u svom saopštenju navela da regrutuje borce i razjasnila ko će moći da se vrati na dužnost, a kome će biti zabranjen povratak.

Vojnici Vagnera će se vratiti u zonu borbenih dejstava u Ukrajini. Istovremeno su pojasnili da će „Vagner” sada biti zvanična jedinica Ruske garde, uz jednu napomenu: cela struktura grupe, operativne procedure i komandanti će ostati isti.

Zvanični predstavnici jedinice saopštili su i da je poziv za rezervne radnike, kao i prijem novih, počeo i još traje. Ugovor je zaključen sa svim kategorijama: „Projekat K“, „Kišobran“, stranci.

Štaviše, nakon potpisivanja ugovora i dobijanja odobrenja za poziciju prvog dana, svi borci će morati da prođu obaveznu jednomesečnu obuku, bez obzira na zasluge i dostignuća borca.

Važno je napomenuti da zaposleni koji su prešli u strukture Ministarstva odbrane, kao i dobrovoljačke jedinice u okviru vojnog resora, neće moći da uđu u novu jedinicu.

Takođe su izvestili da će nova baza biti izgrađena na teritoriji fronta. Ali zadaci jurišnih aviona u Belorusiji i Africi ostaju isti.

O povratku Vagnerovaca počeli su da pričaju pre nekoliko meseci. Međutim, zvaničnih informacija o ovom pitanju nije bilo i sve vesti su bile na nivou glasina.

Ipak, ruski vojni stručnjaci napominju da će njihova jedinica, po povratku u zonu Severnog vojnog okruga, biti raspoređena na najvećim žarištima. Istovremeno se pretpostavljalo da će izvršavati zadatke u Avdejevki.

A sada brojni Telegram kanali javljaju da Vagnerovci jurišaju na najveći ukrajinski vojni okrug Oružanih snaga Ukrajine. Barem jezgro boraca čine isti legendarni jurišnici.

UKRAJINCI RAKETIRALI KRIM: Pogledajte snimak! (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA