Najnovije

POČELO JE NACIONALNO OKUPLJANJE: Stvoren Državotvorni blok (VIDEO)

Predsednica Srpske stranke Zabetnici Milica Đurđević-Stamenkovski je u obraćanju javnosti izjavila da je stvoren Državotvorni blok sa Srpskim pokretom Dveri i drugim partnerima, i da je počelo Nacionalno okupljanje.

Nacionalno okupljanje (Foto: Zavetnici promo)

Ona je rekla da je osnovna vizija Srpskog državotvornog bloka nacionalno okupljanje.

'’Nacionalno okupljanje je u ovom času, pred ovako velikim i složenim izazovima sa kojima se naša država suočava, pred političkom krizom unutar zemlje, pred spoljnopolitičkim potiscima, najviši izraz i najveći stepen nacionalne odgovornosti'’, izjavila je Đurđević-Stamenkovski.

Podsetila je da je Srpska stranka Zavetnici na prezhodnim izborima nastupila samostalno.

'’Smatrali smo da je to najbolja prilika da pokažemo snagu i steknemo parlamentarni status. Ali kao odgovorni ljudi, koji su duboko i krajnje zabrinuti za jedan vrlo složen status koji naša država ima, smatramo da je došao trenutak da udružimo naše snage, i da već oprobanu saradnju sa Rpskim pokretom Dveri formalizujemo kao zajednički Državotvorni blok uz podršku značajnih, uglednih i znamenitih srpskih intelektualaca, koje će u susret izborima pružiti građanima suštinsku alternativu'’, rekla je predsednica Zavetnika.

Dodaje da je Srbija predala svoj suverenitet Briselu, odnosno Evropskoj uniji.

'’Paradoksalno je to što Srbija nije članica EU. I samim tim iz ovoga može proisteći zaključak da se o nama odlučuje tamo gde nas nema. Tamo se odlučuje o našim resursima. Tamo se odlučuje o našoj sudbini, o našoj budućnosti, o tome da li ćemo imati zemlju, vazduh, vodu, o tome da li smemo da stanemo u zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koji predstavlja najugroženiju etničku grupu u čitavoj Evropi, i koji je svakog dana izložen teroru parapolicijske hunte Aljbina Kurtija, o tome da li smemo da pružimo podršku našoj braći i sestrama zapadno od Drine u Republici Srpskoj, koji se nalaze na permanentnom udaru nemačke spoljne politike ...'’, naglasila je ona.

Takođe dodaje da u Nacionalnom okupljanju ima mesta za sve one koji se bore za suverenitet Republike Srbije, sve one koji prepoznaju da je ugrožen identitet različitim oblicima dekadencije koja se plasira upravo iz tih liberalnih centara i sve one kojima je važno da se očuva naš vrednosni tradicionalni sistem. 

Pratite Jutjub kanal portala Pravda na kome emisije vodi Igor Marinković https://t.co/zpsfQELH7c

— Dnevne Novine Pravda (@NovinePravda) May 16, 2023

Đurđević-Stamenkovski je pozvala da se stane na branik naših prirodnih i nacionalnih resursa.

'’Otuda danas, konstatujući da su Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri, u zajedništvu sa srpskim intelektualcima, postigli svojevrstan konsenzus, opredelili se za Nacionalno okupljanje, pozivam naše prijatelje, naše partnere iz Srpske koalicije NADA, Novu Demokratsku stranku Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije i druge vanparlamentarne i parlamentarne činioce koji sa nama dele osnovne postulate'’, pozvala je lider Zavetnika.

Takođe je pozvala i sve koji negoduju zbog Francusko-nemačkog plana i koji žele da preispitaju spoljnopolitičku orijentaciju usmerenu samo ka jednom pravcu – ka EU.

'’Nacionalno okupljanje je nešto što priželjkuju građani Srbije. Oni se nadaju ovome, oni podstiču ovo, i oni se pitaju zašto se ranije nismo dogodili, zašzo ranije nismo seli i udružili svoje snage. Iskustvo sa Srpskim pokretom Dveri je bilo veoma konstruktivno, veoma dobro, iz svega toga proistekla je jedna zrela politička snaga, koja sasvim sigurno na predstojećim izborima može da postigne presudan politički rezultat, i da presudno utiče na spas i odbranu države Srbije'’, zaključila je ona.

Uverena je da bi udruživanje svih državotvornih snaga proizvelo još veću snagu i pokrenulo dodatni srpski politički talas, koji bi potpuno poslao u političku prošlost i aktuelni režim, i bivšu vlast i sve one koji parazitiraju na prevaziđenoj politici kojom se neretko više upravlja iz Brisela nego iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada i ostalih srpskih gradova i mesta.

'’Mnogo puta, i meni lično, ali i kolehama iz Srpskog pokreta Dveri, pre svega Bošku Obradoviću, savetovala je jedna od najmudrijih srpskih glava koje smo imali, da se udružimo i da skupimo svoje snage. Reč je o blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju Radoviću'’, podsetila je Đurđević-Stamenkovski.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA