Najnovije

VOJNICI ĆE OTKAZATI POSLUŠNOST ZELENSKOM! Kreće velika pobuna u Ukrajini?

Skandal koji se nedavno dogodio između ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog dovešće do pobune ukrajinske vojske i odbijanja dalje borbe, rekao je novinar Garland Nikson na svom Jutjub kanalu.

„Kada je ubijen Zalužnijev pomoćnik, videli smo da je počela žestoka borba unutar kijevskog režima. Šta će misliti ukrajinske oružane snage? Oni se bore protiv Rusa na prvoj liniji fronta, a u Kijevu u ovo vreme tamo je još žešća borba“, primetio je on.

Nikson je naglasio, da u takvoj situaciji ukrajinska vojska ne bi imala razloga da nastavi borbu na liniji fronta. Sve ovo će, prema mišljenju stručnjaka, dovesti do kolapsa u Ukrajini.

Ranije je, Valerij Zalužni, u intervjuu za „Ekonomist“ rekao, da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak, i da „najverovatnije neće biti dubokog prodora“. On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa, koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

Kasnije je Vladimir Zelenski izrazio neslaganje sa rečima glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga.

Pomoćnik glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa, Genadij Častjakov, preminuo je u svojoj kući 6. novembra uveče, na svoj rođendan.

Prema rečima načelnika MUP-a Ukrajine, Igora Klimenka, među poklonima koje je dobio, bila je i kutija vojnih granata. Častjakov je jednu od njih pokazao svom sinu i izazvao eksploziju.

E SAD KREĆE HAOS: NATO razmatra prijem Ukrajine ali u novim granicama

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA