Najnovije

"Smrt Supermena": Zaštitnik čovečanstva ne zna za strah

Čarobna knjiga u ediciji "Olovka, tuš i pero" u broju 524 donosi novu sjajnu izabranu priču iz univerzuma DC Komiksa.

Foto: Čarobna knjiga

Uređivački "staf", idejni tvorci, scenaristi i crtači, jednom rečju autori pre ili kasnije dođu do ideje da junaka kojeg su izmaštali ili o kom se staraju, jednostavno ubiju!

Kako bi trebalo da izgleda kraj jednog superjunaka, samog Supermena glavom i bradom, zaista nije lako osmisliti na način koji bi bio uspešan.
Naravno, da to bude jedan od potencijalnih krajeva serijala, a znamo sa distance da je Supermen živ i zdrav i dan danas u američkom stripu.

Čitav tim koji je radio na serijalu o Supermenu (a i šire) krajem 1991. godine nam daje izuzetnu i neočekivanu priču sa tužnim krajem.

U svetu je sve u redu, Supermen i Liga pravde redovno savlađuju najveće kriminalce, bili oni na ili ispod zemlje, sve je u granicama normale.

Međutim, neko čudovišno moćno stvorenje dolazi niotkuda, iz najvećih dubina, izbija na površinu zemlje i kreće da gazi sve pred sobom u pravolinijskom pohodu.

Savlađuje lagano članove Lige Pravde, nanoseći im strašne gubitke, što će da natera Supermena na napuštanje TV intervjua uživo i brzu reakciju protiv stvorenja koje već dobija naziv Sudnji Dan.

Da se suočava zaista sa Sudnjim Danom, Supermen saznaje već nakon prvog obračuna, ali zaštitnik čovečanstva ne zna za strah i stajanje, u želji da zaštiti ljudske živote neće žaliti svoj život.

Da li je moguće da je Supermen zaista mrtav? Šta je i ko je Sudnji Dan?
Preporuka je da što pre pročitate ovaj strip koji će dati odgovore na postavljena pitanja, a biće vam i jasno zašto je strip postigao neverovatan komercijalni uspeh i postao jedan od obeležja devete umetnosti poslednje decenije prošlog veka.

Izvor. Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA