Najnovije

VELIKA PREVARA, VUČIĆ RAZOTKRIVEN: Veleizdajnik pokušao da sakrije ovaj dokument! (VIDEO)

Kosovo i Metohija su priznati onog časa kada je sa tom samozvanom državom započet pregovarački proces u Briselu. Prvi koji je to učinio bio je Boris Tadić, a tada se poslužio svojim diplomatskim potrčkom Borkom Stefanovićem, koji je sad šef jedne stranke. Kasnije je to Aleksandar Vučić nastavio i daleko to razvio i sistematski kršio Ustav Srbije, izrekao je optužbe akademik Kosta Čavoški, profesor Pravnog fakulteta u penziji, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Na taj način je, po njemu, Vučić postao izdajnik, „a kako je najviši državni zvaničnik, on je i veleizdajnik“.

- Na kraju, ja bih njega kvalifikovao kao veleizdajnika u višestrukom povratu – ocenio je Čavoški.

Upitan zašto se Vučić krije iza rečenice „neću potpisati“, kada mu se potpis, odnosno „de jure“ priznanje i ne traži, već je jasno rečeno da se traži „de fakto“ priznanje, akademik je odgovorio da je Vučić već „de fakto“ priznao Kosovo.

U emisiji je profesor Čavoški analizirao dokument na engleskom jeziku koji je izašao u jednom albanskom mediju, a sakriven od srpske javnosti, jer u njemu se vidi da je Vučić pristao na formulaciju „Republika Kosovo“, kao i na sprovođenje u potpunosti francusko-nemačkog plana u zamenu za ZSO. Takođe, razotkriva se i da po Statutu takozvane ZSO, ta organizacija Srba neće imati nikakvu funkciju osim nadzorne, a Priština će zadržati sva ovlašćenja.

Komentarišući izbore, zaključio je da Zapad ne ruši Vučića, jer bi uložio inače velike pare, kao što je to bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem. Toga, međutim, nema.

Čavoški je komentarisao i događaje u Izraelu, i po njemu, čini se da je „cela ta stvar unapred uglavljena“. Dohvatio se i dešavanja u Ukrajini, a detaljnije o svemu rečenom saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA