Najnovije

REDAKCIJA BI-BI-SIJA KOLEKTIVNO DALA OTKAZ: Odbijaju da prikrivaju istinu o Gazi

Medijska kuća je navodno tražila od dopisnika sa Bliskog istoka da "ne izveštavaju istinu" o brutalnim izraelskim napadima na civile u Gazi.

Osoblje Bi-Bi-Sija stacionirano na Zapadnoj obali dalo je ostavku zbog odbijanja medijske kuće da predstavi pravu sliku života civila u Gazi, koji su podvrgnuti bombardovanju, masakrima i napadima Izraela, javila je Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Kako se precizira, "do kolektivne odluke je došlo nakon što je britanski javni servis, koju vodi britanska vlada i koji finansira izraelski jevrejski kapital, zamolio svoje dopisnike i novinare širom sveta, posebno one sa Bliskog istoka, da 'ne izveštavaju istinito' o brutalnim izraelskim napadima na civile u Gazi".

Optužbe na račun Izraela da zataškava i cenzuriše medije planule su i nakon što je izraelska vlada usvojila je hitna pravila za zatvaranje medijskih servisa koji "nanose štetu državnoj bezbednosti", čime je omogućila zatvaranje televizije "Al DŽazira" u Izraelu.

U izveštaju se navodi da su pravila usvojena uz podršku vladinog bezbednosnog bloka i u saglasnosti sa pravnim savetnikom Vlade Izraela Gali Baharav Mijarom.

Brojni političari u Izraelu pozvali su vlasti da zatvore ogranak katarske televizije zbog "propalestinskog izveštavanja" o eskalaciji sukoba na Bliskom istoku.

Lider jedne od frakcija vodeće izraelske partije "Likud" Amir Vejtman u razgovoru za RT pripretio je Rusiji da će "platiti" zbog toga što, prema njegovom mišljenju, podržava "neprijatelje Izraela". 

"Znam da dobijate platu od Rusa", rekao je on u razgovoru sa novinarom RT, nakon čega je uputio pretnju redakciji da "budu oprezni", jer, kako kaže, Izrael će pobediti jer je jači od Palestinaca. 

KRIM JE DEO RUSKE ISTORIJE: Otkrio je bivši nemački kancelar i naveo zašto Ukrajina ne treba da teži članstvu u NATO

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA