Najnovije

ZAPAD POKUŠAVA DA ISTERA RUSE IZ KARABAHA: Oglasio se Kremlj

Zapadni političari pokušavaju da isteraju Rusiju iz Karabaha, ali niko ne može da igra ulogu garanta mira i stabilnosti kao Ruska Federacija, izjavio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervju televiziji Rusija 24.

Eusi u Karabahu (Foto: RIA Novosti)

„Negde, pre tri, četiri, pet godina, vođena je slična borba u diplomatskim rukavicama. Maske su odavno pale, a borba se vodi direktno, sa otvorenim vizirom“, rekao je Peskov, komentarišući pokušaje zapada da istera ruske mirovnjake iz područja Karabaha, prekinuvši veze Rusije i Jermenije.

Kako je istakao, kao i pre, jedan broj zemalja pokušava da destabilizuje situaciju oko Karabaha, što je i dovelo do toga da je azerbejdžanska strana zvanično izjavila da jedan broj država teško da može da se nada nekoj ulozi posrednika, jer su zauzele jednostranu poziciju.

„I, naravno, zauzevši tako jednostran stav, nemoguće je, a i neprikladno očekivati nešto. A to što pokušavaju da nas izguraju otuda – da, znamo to, ali do sada niko nije mogao da igra takvu ulogu garanta mira i stabilnosti u regionu, osim Rusije. I Rusija nastavlja svoje napore“, naglasio je pres-sekretar ruskog predsednika.

Dolazak Srba na ukrajinski front pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA