Najnovije

I UKRAJINSKI VOJNICI SE PITAJU: Gde je sav novac iz inostranstva?

Ukrajinski borci požalili su se da sami plaćaju hranu, kiriju u kućama u kojima borave, ali i popravku vozila, benzin, dronove i druge rezervne delove, dok u isto vreme, kako kažu, Rusi ulažu sve u svoje vojne jedinice.

Među ukrajinskim vojnicima raste nezadovoljstvo generalima, vladom i lično predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, piše "Bild" nakon razgovora sa pet ukrajinskih vojnika.

Generalima se zamera "neopreznost" i nedostatak komunikacije među jedinicama.

"Svaka jedinica se bori sama za sebe. Ponekad u potpunom neznanju koji se odredi nalaze desno, ili levo", kaže jedan od boraca.

Vojnici ističu da nisu u dovoljnoj meri obezbeđeni što zameraju vladi i dodaju da situacija na frontu nije tako dobra kao što bi Ukrajina htela da bude.

"Mi branimo svoju zemlju, rizikujemo život, a na kraju sami plaćamo opremu, kiriju, hranu i popravku automobila. Šta se dešava sa svim novcem koji dolazi iz inostranstva? Sve više i više osećamo da nas je vlada napustila", rekao je drugi borac.

Oni otkrivaju da čak iz svog džepa plaćaju popravke vozila i benzin, kupuju dronove i rezervne delove za potrebe borbi.

"Takođe plaćamo kiriju za kuće u kojima spavamo, a plaćamo i hranu. Ovo izaziva nezadovoljstvo. Rusi ulažu u rat sve, a mi većinu stvari organizujemo sami".

Žale se i da na front odlaze "ladama" koje su stare već pedeset godina, jer nema dovoljno oklopnih vozila, dok rukovodstvo "gordo pokazuje očuvane zapadne tenkove", "leoparde", "čelendžere", "abramse".

BUKTI RAT TAJNIH SLUŽBI! Koliko daleko to može da eskalira?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA