Najnovije

RUSIJA UPOZORAVA: Zbog propale ofanzive Kijev može upotrebiti biološko oružje

Ministarstvo odbrane poručuje da su ukrajinske snage do sada 17 puta pokušale da otruju hranu uz pomoć komponenti hemijskog oružja što je dovelo do smrti više od 15 osoba.

Ministarstvo odbrane Rusije danas je upozorilo da bi Ukrajina, usled neuspele kontraofanzive, mogla da upotrebii biološko oružje.

"S obzirom na činjenicu da ukrajinske oružane snage, uglavnom, nisu uspele da postignu ozbiljne uspehe tokom svoje takozvane kontraofanzive, Ministarstvo odbrane očekuje preusmeravanje njihovih aktivnosti ka nestandardnim oblicima ratovanja, uključujući upotrebu biološkog oružja. To može biti namerna kontaminacija izvora vode, uključujući i vodu za piće, kontaminacija zaliha hrane ili hrane za stoku".

Indirektan dokaz za to je "velika količina sojeva pronađenih na oslobođenim teritorijama iz američkih kolekcija za uzgoj bakterijskih i virusnih patogena".

Ministarstvo, takođe, navodi da se zna da su Oružane snage Ukrajine od početka Specijalne vojne operacije 17 puta otrovale hranu uz pomoć komponenti hemijskog oružja, usled čega je preminulo najmanje 15 osoba. 

Igor Kirilov, načelnik snaga za radiacionu, hemijsku i i biološku zaštitu ruske vojske kaže i da su ruski vojni hemičari putem analiza otkrili da se u komponentama hemijskog oružja Ukrajine nalaze i jedinjenja koja se proizvode "isključivo u jednoj zemlji". U pitanju su, kako kaže, veoma skupa jedinjenja.

HIL POTPUNO IZGUBIO TAKT I NADMAŠIO SAM SEBE: Uputio neprimerenu poruku Srbiji - protiv Rusije

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA