Najnovije

Vode se teške bitke za Novopokrovskoe, Rusi odbijaju napad za napadom, jurišaju na Sokol i napreduju iza Umanskog (MAPA)

Vode se teške borbe za Novopokrovskoe, u Jasinovačkom okrugu DNR, ruske jedinice odbijaju napad za napadom, a pored toga jurišaju na selo Sokol i napreduju dalje od Umanskog.

Snage grupe trupa „Centar” dan ranije probile su drugu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine iza Očeretina i isterale neprijatelja iz Novoaleksandrovke.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine već drugi dan baca trupe u kontranapade, pokušavajući da spreči uralske borce da se konačno učvrste u selu.

Žestoka borba ne prestaje, 228. puk nailazi na Ukrajince i ne dozvoljava mu da se vrati u selo.

Ukrajinski vojni analitičari ponovo gotovo priznaju gubitak Novopokrovskog: na primer, vojni analitički resurs OSINT, koji radi za Glavno obaveštajno upravljanje, izveštava da je ruska armija napredovala u oblasti Sokola, u Novopokrovskom i okolini.

„U Novopokrovskom i dalje na sever, ruske trupe su napredovale u oblasti širine do 1,54 km do dubine od 1,05 km. Veći deo sela kontrolišu oni. Teške borbe se nastavljaju“, pišu drugi neprijateljski resursi.

Uveče su pisali da se „severno i istočno od Novopokrovskog ruska vojska učvrstila duž šumskih pojaseva na području širine do 2,5 km do dubine do 500 metara. Borbe se nastavljaju“.

Ukrajinci takođe pišu o teškoj situaciji ukrajinskih oružanih snaga u susednim oblastima:

„Istočno od Sokola, snage 2. armije Centralnog vojnog okruga ukopale su se u Samojlovski jarugu, napredujući do dubine od 700 metara.

— „Severozapadno od Umanskog, ruske trupe nastavljaju da pritiskaju u pravcu Prvoselovke.

Udarno! Rusi na korak do odluke: Ova država će tući Ameriku Putinovim raketama?! Na pomolu nemilosrdan odgovor Moskve!

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA