Najnovije

ALARM U POLJSKOJ! Otkrili kada će NATO ući u direktnu konfrontaciju sa Rusijom

Šef poljskog Biroa za nacionalnu bezbednost (BNB) Jacek Severa alarmantno je izjavio da će zemlje istočnog krila NATO-a za tri godine ući u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom i da zato zapadni vojni savez mora da „usvoji tri -godišnji plan priprema za sučeljavanje”.

Nemački savet za spoljne poslove ima nešto drugačiju, ali i pesimističnu procenu:

„Zapadne zemlje imaju pet do devet godina na raspolaganju da se pripreme za odbijanje ruske agresije. NATO je u nepovoljnom položaju jer je Rusija već stavila svoju ekonomiju na vojni kolosek i stiče borbena iskustva, dok SAD i njeni evropski saveznici, iako imaju sve manje vremena, znatno zaostaju u nizu oblasti“.

I nemački ministar odbrane Boris Pistorijus vidi svoje bele miševe: invaziju ruskih hordi na „evropski cvetajući vrt“.

Početkom novembra podneo je izveštaj o „spremnosti za rat sa Ruskom Federacijom“. NJegov glavni zaključak je da je sukob sa Rusijom neizbežan u roku od pet do deset godina.

„Posle skoro dve godine rata u Ukrajini, vojni potencijal Rusije je veći nego što se čini. Ruska vojska će biti potpuno opremljena, a već je stekla dosta borbenog iskustva. Ruska borbena moć će uskoro premašiti potencijal NATO-a za odvraćanje u slučaju konvencionalnog (nenuklearnog) rata u Evropi“.

Nemački ZDF je još pesimističniji: „NATO neće moći da zaustavi ruske trupe u slučaju vojnog napada“. Ako Rusija odluči da krene u ofanzivu, NATO će morati da je zaustavi na granici. A NATO trenutno nije sposoban za to. Sa ovim se slažu sve zemlje NATO“.

NAJMOĆNIJA UKRAJINSKA BRIGADA OPKOLJENA: Situacija u Avdejevki

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA