Najnovije

"Iznela si kampanju junački!"

"Čestitam Milici Đurđević Stamenkovski na svemu u ovoj zajedničkoj, smeloj i orginalnoj kampanji! Iznela si je junački! Jedina žena predsednik jedne političke stranke u Srbiji i jedina žena prva na izbornoj listi!  Idemo dalje! Nacionalno okupljanje je tek počelo da se širi!" napisao je lider Dveri Boško Obradovićna na svom Tviter nalogu dan nakon završnog skupa Nacionalnog okupljanja održanog u Beogradu.

Kampanja Nacionalnog okupljanja i jeste bila junačka, i to ne samo što njen nosilac Milica Đurđević Stamenkovski paralelno sa kampanjom brine o svojim bebama blizancima, već i zato što se odvažila da, uprkos šiptarskoj zabrani, pređe administrativnu liniju i uđe na Kosovo i Metohiju i tako ličnim primerom dokaže da stoji iza svoje politike.

Ova akcije donela je veliku podršku Nacionalnom okupljanju i poštovanje čak i kod političkih protivnika.

Drugi prelomni trenutak njihove kampanje bio je susret sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim i Marijom Zaharovom u Skoplju koji je pokazao da je koalicija dobila i međunarodnu podršku od najaznačajnijeg saveznika Srbije.

Po prvi put su Rusi na izborima, prihvatajući susret u finišu kampanje, dali podršku opozicionoj listi.

Efikasnost kampanje Nacionalnog okupljanja pokazuje i to što su gotovo  jedina lista čiji su procene osvojenih glasova na sportskim kladionicama porasle u odnosu na prvobitnu procenu. 

Kruna kampanje svakako je bio veliki skup koji je juče održan u Beogradu. Ono što ga je razlikovalo od stalih skupova koji se ovih dana oržavaju je velika energija kod simpatizera ove koalicije.

„Srbijo, mi smo trube tvoje pobede“, poručila je na završnoj konvenciji Milica Đurđević Stamenkovski

Više hiljada simpatizera, članova i prijatelja Đurđević je pozdravila u MTS Dvorani u Beogradu i poručila da su Dveri i Zavetnici osovina državotvornih snaga.

“Uprkos medijskim blokadama i masovnim propagandnim udarima probriselkih snaga u vlasti i opoziciji, glas o nacionalnom okupljanju se čuo i pročuo, narod ga je prepoznao, prihvatio i odaziva se pozivu svoje otadžbine”, kazala je Đurđević i dodala da na ovim izborima narod odlučuje o državi.

“Zato što su pred nama ispopstavljeni zahtevi i ultimatumi iz Brisela, kakvi nisu nikada i nikome od osnivanja evropske zajednice. I zato smo podigli politički i nacionalni otpor diktaturi Brisela”, rekla je ona, pozdravljajući u sali delegaciju narodnih poslanika iz Nemačke, Mađarske i Bugarske.

“U našem otporu Briselu, nismo usamljeni u Evropi. Kao što znate, jačaju suverenističke snage. Danas smo imali goste iz nemačkog, bugarskog parlamenta, koji su se zajedno sa nama, poklonili spomeniku Milice Rakić”, a onda je dodala da je taj čin dokaz da se Evropa nacija i sloboda budi.

“Mi uz naše zavete i poruke stojimo kao naši sportisti uz himnu, kao naši vojnici u zakletvi, kao svi srpski rodoljubi pred zastavom, i onima koji nam poručuju pravac Evropa i onima koji nam poručuju da na tom putu Srbija ne sme da stane: Srbija SME i HOĆE da ustane”, zaključila je Đurđević i pozvala sve da masovno izađu na izbore i podrže Nacionalno okupljanje.

“Nema buduće Vlade bez Nacionalnog okupljanja”, rekao je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri.

On je predstavio osam tačaka novog srpskog suverenizma, među kojima su odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma, zalaganje za Evropu otadžbina, kandidatura za BRIKS, suverena prosvetna i kulturna politika, obnova domaće privrede.

”Naš prioritet je očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti. Ja sam muškarac, muž, otac, deda, Srbin i Evropljanin, mi smo potomci Svetog Save i Vladike Nikolaja Velimirovića, Tesle i Pupina, Nadežde Petrović i Milunke Savić, mi smo iz naroda šampiona kao što je Novak Đoković. Mi smo ponosan narod koji nije odustao od svoje zemlje”, zaključio je predsednik Srpskog pokreta Dveri.

Na skupu su govorili i Nikola Vukelić, kandidat za narodnog poslanika, prof. dr Časlav Koprivica, prof. dr Ratko Ristić, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Nacionalno okupljanje i Siniša Jevtić, heroj sa Košara.

ISTORIJSKI: Lider najveće nemačke partije kleči pred spomenikom Milice Rakić (FOTO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA