Najnovije

RAŠKOVIĆ IVIĆ: Nezavisno "Kosovo" vodi ka Velikoj Albaniji

Kandidatkinja na listi „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da „Kosovo“ nikako ne sme da dobije stolicu u UN jer bi u tom slučaju Srbija na svojim granicama dobila „Veliku Albaniju“.

Sanda Rašković Ivić rekla je agenciji Fonet da bi članstvo „Kosova“ u UN bilo otimanje dela teritorije Srbije i uvod u ujedinjenje „Kosova“ i Albanije u „Veliku Albaniju“, koja bi imala pretenzije na jug Srbije, zapadni deo Severne Makedonije, delove Grčke i Crne Gore, i da bi to izazvalo konflikt ne regionalnih razmera nego i evropskih.

Ona je istakla da je sporazum Beograda i Prištine predaja jer srpska strana pristala na pasoše samoproglašenog „Kosova“ i na to da ne ometa „Kosovo“ prilikom priključivanju u razne međunarodne institucije, uključujući i UN.

„To je predaja koja se prvi put u istoriji desila u istoriji Srbije i srpskog naroda, jer su nam Kosovo i Metohiju otimali više puta, ali ga nikada sami nismo dali“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da bi trebalo prekinuti pregovore ako se odvijaju „pod okriljem i u formatu takozvanog francusko-nemačkog plana, jer je to predaja Kosova i Metohije i zaokruživanje kosovske državnosti".

Govoreći o zamrznutom konfliktu Rašković Ivić je ocenila da su tu "pobrkani lončići" jer se svako ko poštuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustav Srbije odmah etiketira da se zalaže za zamrznuti konflikt.

„Albanska strana je zaglavljena u zamrznutom konfliktu jer ne želi da prihvati ništa manje od nezavisnog ’Kosova’, odnosno formiranja još jedne albanske države na tuđoj teritoriji“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je ocenila da naum EU nije da primi Srbiju u svoje članstvo, jer je predviđeno „da ovo bude NATO teritorija, a ne teritorija EU“.

„Zajednica srpskih opština (ZSO) je velika magla za Srbe i dalje zaokruživanje državnosti ’Kosova’. ZSO nije nikakva Republika Srpska niti veliko postignuće, već zajednica bez ikakvih izvršnih ingerencija pod patronatom takozvane Republike Kosovo“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da jedino srpskom narodu od svih naroda u bivšoj Jugoslaviji nije dato pravo na samoopredeljenje i na očuvanje teritorijalne celovitosti.

„Ako vam neko otima deo vašeg bića, sigurno je da su sukobi mogući“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Pogledajte OVDE predavanje episkopa novobrdskog Ilariona

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA