Najnovije

OBRADOVIĆ: Nacionalno okupljanje za novi srpski suverenizam

 

Piše: Boško Obradović

Nacionalno okupljanje, kao nova državotvorna snaga koju su formirali Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici, uz podršku istaknutih srpskih intelektualaca i patriotskih udruženja, garantuje biračima da će politika buduće Vlade Srbije počivati na sledećih osam tačaka novog srpskog suverenizma:  

ODBACIVANJE FRANCUSKO-NEMAČKOG ULTIMATUMA O PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO - ODMAH I U CELOSTI

U ovom trenutku izrazite globalne geopolitičke neizvesnosti ne treba pristajati ni na kakvo „konačno rešenje” za KiM, koje Zapad nameće žureći da dobije priznanje od Srbije pre okončanja rata sa Rusijom. Takvo rešenje bilo bi neodrživo. To znaju svi akteri koji vrše pritisak na Srbiju, ali ipak žure u skladu sa svojom agendom koju nisu ispunili. Srbija treba da u skladu sa Ustavom štiti sve svoje građane. Pregovore o KiM treba vratiti tamo gde im je i mesto, u SB UN, i rešenje može biti samo u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije. Sve drugo je nasilje nad pravom i zdravim razumom. Zato ćemo odbaciti francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo – odmah i u celosti! Očuvaćemo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije!

EVROPA OTADŽBINA – DA,  BRISELSKA EU – NE

Vreme je da EU i Srbija nakon 23 godine neuspešnog „ulaženja” Srbije u EU redefinišu svoje odnose u skladu sa stihovima Duška Trifunovića: „Ima nečeg u tom što me nećeš, i u tome što ja tebe neću”. Očigledno je da postoji zamor od proširenja u samoj EU, i da se ona sama nalazi u legitimacionoj i ekonomskoj krizi, i usred jednog velikog rata koji nije naš. Optimalan način saradnje u ovom trenutku jeste participacija Srbije u Evropskom ekonomskom prostoru, uz poštovanje suvereniteta Republike Srbije. Nije važno samo kada će se to desiti, već i na kojim osnovama. Levo-liberalni establišment polako postaje prošlost u evropskim državama. Ako EU dobije novi konzervativni poredak u junu sledeće godine, Nacionalno okupljanje je spremno da da svoj puni doprinos, i bude prvi srpski glas u jednoj Novoj Evropi, saveza otadžbina. Mi nismo protiv Evrope, štaviše pripadamo najmodernijem političkom evropskom konzervativnom talasu. Mi smo protiv levo-liberalnog autoritarizma, okupacije Srbije i pretvaranja Srbije u koloniju i deponiju EU. Ako se Evropa vrati svom izvornom identitetu i savezništvu sa Srbijom iz dva rata, predvodićemo Srbiju ka toj novoj Evropi.

NE SANKCIJAMA RUSIJI NITI BILO KOME DRUGOM

Sankcije su oblik rata prema jednoj zemlji. Srbija ne treba nikome da uvodi sankcije, a posebno ne Rusiji, koja je strateški partner i garant očuvanja KiM u sastavu Srbije. Stav Nacionalnog okupljanja je da Evropa i Rusija treba da okončaju ovaj rat što pre, uspostave jedinstveni bezbednosni poredak od Lisabona do Vladivostoka, i razvijaju ekonomsku saradnju na dobrobit svih evropskih naroda. Aktuelna ratna politika Zapada je katastrofalna po samu Evropu, a time i po Srbiju.

NE U NATO

Srbija je vojno neutralna zemlja. Ne želimo pripadnost bilo kom vojnom bloku. NATO treba da odustane od okupacije dela srpske teritorije na KiM. Odnosi treba da budu uz okviru Partnerstva za mir, uz poštovanje Ustava Srbije. Srbija ne može biti deo organizacije koja nas je bombardovala, ubijala naše građane i uništavala našu infrastrukturu, dugoročno uništavajući našu životnu sredinu i zdravlje stanovništva. 

KANDIDATURA ZA BRIKS

Pored Evropskog ekonomskog prostora koji predstavlja alternativu za članstvo u EU, Srbija treba da pojača svoju saradnju sa BRIKS-om kao novim geoepolitičkim i ekonomskim savezom koji raspolaže ogromnim prirodnim i privrednim resursima. Posebno što se radi o državama koje nisu priznale nezavisnost lažne države Kosovo i koje su prijateljski orijentisane prema Srbiji. Srbija treba da se kandiduje za posmatrača i prvu evropsku državu koja bi postala deo BRIKS-a.

SRPSKE INTEGRACIJE: SRBI - SVI I SVUDA

Puna podrška Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju! Umesto evropskih integracija naš cilj treba da budu srpske integracije i mnogo veća saradnja između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Mi predlažemo srpski mini-šengen i ukidanje granica sa ciljem slobodnijeg prolaza ljudi, robe i kapitala, po uzoru na model skandinavskih povezivanja između bliskih država.   

EKONOMSKI I EKOLOŠKI PATRIOTIZAM

Da sve što je domaće i naše dođe u prvi plan, a interesi stranaca u drugi plan. Domaće bankarstvo i privreda moraju postati zakon! Državne subvencije i poreske olakšice za domaće preduzetnike i poljoprivrednike, a ne strane firme. Srpski seljak je zakon! Srbija neće biti deponija prljave industrije! Čiste reke, planine i vazduh su zakon! 

SUVERENA PROSVETNA, KULTURNA I MEDIJSKA POLITIKA

U 21. veku najvažnije je očuvati svoj duhovni i nacionalni identitet: svoju veru, istoriju, tradiciju, jezik i pismo. Naš prioritet je i očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti. Da se izborimo protiv kolonijalne uprave, da se u našoj državi ponovo mi pitamo i odlučujemo kako će izgledati naša prosveta, kultura i mediji, a ne neko sa strane. Srbija je zakon!

Autor je jedan od nosilaca izborne liste broj 4: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLJANJE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri

Pročitajte OVDE o ratu SAD-a protiv pravoslavlja

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA