Najnovije

PUCNJAVA U PRAGU: 15 mrtvih i desetine ranjenih - jedan mrtav, drugi napadač u bekstvu (VIDEO UŽIVO)

Najmanje 15 osoba je ubijeno, a 24 su ranjene kada je u popodnevnim časovima (oko 15 časova), napadač naoružan automatskom puškom, otvorio vatru na trgu koji nosi ime po Janu Palahu. Napadač je "neutralisan", saopštila je češka policija. Kako prenose tamošnji mediji, napadač je student Fakulteta umetnosti Karlovog univerziteta i ima 24 godine. Policija je navela i da je otac osumnjičenog za pucnjavu ranije danas pronađen mrtav.

Iz praške policije je saopšteno da je napadač "eliminisan" i da se zgrada evakuiše. Osoblju Univerziteta kao i studentima koji su se tu zatekli, rečeno je da "ostanu na mestu", zabarikadiraju se u prostorijama i ugase svetla, preneo je Rojters.

Očevici tvrde da je pucnjava dugo trajala. Masovna pucnjava se dogodila na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta na Trgu Jana Palaha. Karlov univerzitet se nalazi u starom delu Praga oko 500 metara od čuvenog Karlovog mosta.

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda je rekao da je napadač poginuo pošto je pao sa zgrade fakulteta. Policija se još nije zvanično izjasnila o načinu na koji je napadač poginuo, ali lokalni mediji javljaju da je pre pada pucao sebi u glavu.

Ceo Trg Jana Palaha, Karlov most, kao i okolne ulice su zatvoreni. 

Pročitajte OVDE novi autorski članak DŽevada Galijaševića

Izvor: Pravda / RTS / Rojters / Dejli mejl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA