Najnovije

PALI NA DNO: Čak i patuljci, jednooki i invalidi bez delova udova biće odvedeni u vojsku Ukrajine

Kabinet ministara Ukrajine podneo je Vrhovnom savetu nacrt zakona o služenju vojnog roka, čija je jedna od odredbi mogućnost mobilizacije invalida treće grupe.

Kako piše STRANA.ua, ljudi sa odsustvom jednog oka, paralizom šake i patuljastim oblikom biće kvalifikovani da služe vojsku. Odsustvo prstiju i skraćivanje noge za 7 cm i više takođe neće biti prepreka za mobilizaciju, kao ni odsustvo bubrega, pluća ili bešike, kao ni kastracija kod mužjaka.

Jedna od odredbi nacrta zakona o vojnoj službi, koji je Kabinet ministara Ukrajine podneo na razmatranje Vrhovnoj radi, jeste mogućnost mobilizacije invalida treće grupe.

Kako piše STRANA.ua, pored ukidanja odlaganja mobilizacije za osobe sa invaliditetom 3. grupe, neće biti odlaganja ni za osobe čiji su supružnici invalidi 3. grupe.

Predlog zakona predlaže da se odlaganje ostavi samo za muškarce čije supruge imaju 1. i 2. grupu invaliditeta.

Pored toga, publikacija je objavila spisak bolesti sa kojima Kabinet ministara planira da pozove Oružane snage Ukrajine.

Osim toga, neoperabilni defekt vilice, u kojem osoba ne može normalno da žvaće i gubi na težini, i patuljastost ispod 130 cm kod muškaraca i 120 cm kod žena neće biti osnov za odlaganje.

KIJEV SPREMA EKONOMSKI KOLAPS ZA STANOVNIŠTVO! Ozbiljne promene u poreskoj politici

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA