Najnovije

POPOVIĆ OTKRIVA: Zašto je Lukašenko rekao da Vučić "maše repom" i koja je veza Ćuruvije i kafića Panda! (VIDEO)

Što se tiče nasilnog upada u Skupštinu grada, Aleksandar Vučić je ekspert za ulično nasilje. Ako on ovo naziva nasiljem, nekoliko razbijenih prozora, kako onda može da odredi proteste koje je on vodio kao radikal? U vreme njegovih protesta spaljivane su ambasade i u njima spaljivani ljudi koje je on predvodio. Na njegovim protestima ubijen je Ranko Panić, izjavio je Predrag Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina Tabloid tokom gostovanja na kanalu Pravi odgovor.  

On je podsetio da je Ranko Panić ležao tri-četiri koraka od Vučića, dok ga je grupa žandarma ubijala nogama. 

- Vučić se držao za leđa i cvilio po običaju, kao i njegov brat Andrej kad je bila gej parada 2014. godine – kazao je Popović. 

Kako je rekao, ove proteste Vučić pokušava da predstavi kao početak novog Majdana. 

- To je totalno besmisleno jer se prikazuje Aleksandar Vučić kao „ruski čovek“ koga „zli Zapad“ pokušava da obori na ulici nasiljem. A sam Vučić je rekao da će Srbija da ispuni sve preuzete obaveze, a to znači Francusko nemački plan i priznanje lažne države Kosovo – napominje Popović. 

On je konstatovao da ovakvi kakvi su, „protestani nisu u stanju da obiju ni trafiku, a kamoli da upadnu u Skupštinu“. 

- Vidi se i razlika u odnosu Vučića prema građanskim protestima i nacionalnim. Da su nacionalisti zbog Kosova ili drugog razloga uradili ovo isto, Vučić bi izveo tenkove na ulice. Setimo se šta je uradio 7. jula 2020. godine, izveo sve što je imao, uključujići pse i konje – podsetio je Popović. 

On je kazao da Vučić ide putem Slobodana Miloševića, a da „isti likovi vladaju i danas“.

Objasnio je i zašto je Lukašenko uporedio Vučića sa nekim ko maše repom, a onda grize ruku koja ga mazi i hrani. Takođe je rekao da Vučića ucenjuju i Rusi i Kinezi i Amerikanci, a da svi tragovi kriminala vode ka predsedniku Srbije. 

Popović je izneo u kakvim uslovima nezapamćenog kućnog pritvora, goreg od zatvora, živi Milovan Brkić, glavni urednik Tabloida, a potom je opleo po sudiji Midragu Majiću, koji se nije pojavio na suđenju Brkiću već je naprasno nestao na godišnji odmor. 

- U moj karijeri sam razgovarao Arkanom, razgovarao sa raznim ljudima optuživanim za teški kriminal i ratne zločine, ali samo za Miodraga Majića mogu da kažem da je imao taj hladni pogled ubice – kazao je Popović. 

On je izneo svoje svedočanstvo da je tužbu za klevetu Momčila Perišića kao potpredsednika vlade, u svojstvu glavnog urednika. 

- Tužio me jer je potpredsednik njegove stranke izjavio da će sednica Pokreta za demokratsku Srbiju biti održana u Nišu, a ne u Beogradu. I Momčilo Perišić ne tuži svog potpredsednika stranke, ne tuži novinarku, nego mene. Ali gde je tu inkriminisano delo? Ne postoji! Ali postoji sila, postoji status potpredsednika Vlade! A kroz tri četiri dana Perišić se dobrovoljno predaje u Hag. Ne samo da je Majić vodio postupak po toj kretenskoj tužbi, nego kad advokatica Perišića dolazi i kaže da povlači tužbu jer Perišić ide u Hag, a Majić odgovara: „Nemojte koleginice, ovo ćemo brzo da završimo“ – otkriva Popović.

On kaže da je burno reagovao i dobio novčanu kaznu, ali mu i dalje nije jasno kako Miodrag Majić nagovara stranu u postupku da ostane pri tužbi i da oteža položaj tuženom.  

Popović je otkrio i kako je došlo do Vučićeve izjave da albanski teroristi nisu izvršili zločin u kafiću Panda, gde je tadašnji prvi potpredsednik Vlade implicirao da su srpsku decu pobili Srbi. Kako je naveo, Vučić se krajem 2013. godine setio da su Legija i Jedinica za specijalne operacije bila stacionirana u blizini Peći i onda je putem medija implicirao da je taj zločin počinio Legija, a kako je izneto u emisiji, sve navodi na zaključak da je to izmislio kako bi naterao Legiju da svedoči u slučaju „Ćuruvija“. 

Detaljnije o svemu pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Pročitajte OVDE šta Kurti kaže o registarskim tablicama

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA