Najnovije

PROPAO BAJDENOV PLAN: Ne može da oduzme rusku imovinu bez saglasnosti EU

Ranije je predstavnik američke administracije visokog ranga izjavio da SAD imaju strateški cilj da zamrznutu rusku imovinu iskoriste za obnovu Ukrajine.

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena ne može da realizuje šemu korišćenja zamrznute ruske imovine za pomoć Ukrajini bez saglasnosti evropskih zemalja, piše "Vašington post".

"Samo oko dva odsto tih sredstava se čuva u Sjedinjenim Američkim Državama. Većina zamrznute ruske imovine se nalazi u Belgiji i Švajcarskoj. U Evropi se, posebno u Berlinu, pitaju da li je potez opravdan u pogledu međunarodnog prava i da li bi mogao da uništi kredibilitet evra", piše u članku i dodaje se da po tom pitanju među evropskim zemljama ne postoji konsenzus.

Autor članka tvrdi i da zbog toga Ukrajina rizikuje da izgubi sposobnost da preživi kao funkcionalna država.

Ranije je predstavnik američke administracije visokog ranga izjavio da SAD imaju strateški cilj da zamrznutu rusku imovinu iskoriste za obnovu Ukrajine. Prema rečima zvaničnika, američka administracija je "javno izjavila da održava kontakte sa partnerima iz G7 na temu najboljeg i najprikladnijeg načina da se osigura da Rusija ne bira da li će Ukrajini nadoknaditi štetu i kada će se to dogoditi".

58. BATALJON RUSKE ARMIJE IMA POKLON ZA UKRAJINCE: Ozbiljni napadi po položajima neprijateljske vojske

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA