Najnovije

RUSIJA POTVRDILA VELIKU AKCIJU: Masovni napadi na ukrajinsku armiju širom fronta

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat izjavio je u televizijskoj izjavi da „nikada nismo videli toliko projektila istovremeno na našim monitorima“.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su ruske vazdušno-kosmičke snage prošle nedelje izvele seriju vazdušnih napada na više ciljeva u Ukrajini. Saopštenje ministarstva od petka navodi 50 „grupnih“ udara i jedan „masovan“ napad pomoću preciznih projektila i dronova.

NOVI MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU: Radi strateška avijacija

Ministarstvo je opisalo predviđene ciljeve kao „lokacije odbrambene industrije, vojna aerodromska infrastruktura i skladišta za skladištenje artiljerijske municije, pomorskih dronova, oružja i goriva za vojna vozila“, kao i položaje trupa. Svi su uspešno pogođeni, dodaje se u saopštenju.

Valerij Zalužni, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, izvestio je ranije tokom dana da su kijevske trupe otkrile najmanje 158 odvojenih lansiranja u četvrtak uveče i petak ujutru. Tvrdio je da je od ukupno presretnuto 27 dronova i 87 krstarećih projektila.

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat izjavio je u televizijskoj izjavi da „nikada nismo videli toliko ciljeva istovremeno na našim monitorima“.

PAKAO ZAPOROŠKOG FRONTA: Ukrajinska vojska gori u ognju ''Solncepeka'' (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA