Najnovije

EVROPSKI DESNIČARI POSTIGLI DOGOVOR: Menjamo Evropsku Uniju!

Lideri više od 10 evropskih desnih partija obećali su na današnjem sastanku u Firenci da će preoblikovati Evropsku uniju nakon izbora za Evropski parlament sledeće godine, da će pooštriti pristup EU prema imigraciji i ublažiti klimatske zakone kako bi zaštitili poslove i industriju.

Zamenik premijera Italije i lider parije Liga Mateo Salvini, koji je bio domaćin skupa, rekao je da je cilj desnih stranaka da postanu treća po veličini grupa u Evropskom parlamentu, posle desnog centra i socijalista.

Novi holandski premijer, desničar Gert Vilders, koji je se obratio putem video-poziva kritikovao je preteranu javnu potrošnju, dok je Salvini skrenuo pažnju na negativne strane budžetske discipline evrozone.

Predsednik francuskog Nacionalog okupljanja Žordan Bardela rekao je da „Evropa ne može da postane hotel s pet zvezdica za Afriku“.

Bardela je povezao imigraciju s nasiljem i kriminalom, a njegov govor izazvao je veliki aplauz.

Predstavnik Alternative za Nemačku Tino Krupala rekao je da ukoliko Ukrajina ne može da dobije u sukobu s Rusijom, treba da ga prekine i okrivio sankcije uvedene Rusiji za pogoršanje nemačke ekonomije.

Pročitajte OVDE o predstojećem samitu EU i Kine u Pekingu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA