Najnovije

IZVEŠTAJ CENTRA "RIBAR": Dešavanja na frontu od 1. do 3. decembra (VIDEO)

Renomirani ruski vojno-analitički centar "Ribar" objavio je pregled borbenih dejstava i dešavanja na ukrajinskom frontu za poslednja tri dana, odnosno, od 1. do 3. decembra.

U nedelju su OSU (Oružane snage Ukrajine) napale teritoriju Krasnodarskog kraja sa dve konvertovane rakete S-200. Obe municije presrele su PVO iznad Azovskog mora i nisu izazvale nikakvu štetu.

Ruske trupe zauzvrat nastavljaju sa ciljanim udarima na vojne aerodrome na teritoriji Ukrajine. Dakle, u Krivom Rogu, meta Lanseta je bio aerodrom Dolhincevo, gde je pogođen ukrajinski avion Su-25.

Pogledajte video centra “Ribar” na engleskom jeziku:

Pozicione borbe se nastavljaju u Kupjanskom sektoru u pravcu Starobilska. Ruski lovci sa TOS-1A i artiljerijskom vatrom omeli su premeštaj snaga 101. brigade Teritorijalne odbrane u Ivanivku. Pored toga, borbe se nastavljaju u Sinkivki i kod Peršotravneva.

U pravcu Soledara ruske trupe se kreću ka Ivanivskom. Borci su uspeli da izvrše uspešan napad na područje baštenskog udruženja u blizini sela i potisnu ukrajinske jedinice, zauzimajući nove položaje.

Nastavlja se ofanziva ruske vojske na sektoru Avdiivka. Na severnom boku vojnici su proširili zonu kontrole na istočnu periferiju Stepove, kao i jugoistočno od naselja.

Na zapadu su jurišne grupe Oružanih snaga Rusije zauzele važne položaje na prilazima Sjevernom. Širenje kontrolne zone ruskih trupa pogoršava položaj neprijatelja ne samo u Sjevernom, već i na jugu u Pervomajskom.

Ruske jedinice su proterale neprijateljsku odbranu i zauzele nekoliko ulica na jugozapadnoj periferiji Marinke. Ipak, preuranjeno je govoriti o zauzimanju grada — neprijatelj i dalje drži položaje u severozapadnom delu grada.

Pogledajte OVDE borbena dejstva 108. puka VDV kod Verbovoja

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA