Najnovije

Đurđević zatražila smenu Olivere Zekić zbog promocije nacizma

Da je situacija u medijima, ali i svim institucijama poražavajuća i da sve više liči na nacističku diktaturu  pokazuje upravo slika Olivere Zekić predsednica Saveta REM-a, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski gostujući na Dnevniku Nova S i dodala da će Srpska stranka Zavetnici zbog ovog sramotnog čina, koji je samo jedan u nizu zatražiti smenu Olivere Zekić jer je potez kojim se promoviše nacizam i više nego sramotan od osobe koja je na čelu tako važne institucije. 

“Ovo je zaista poražavajuće a sve institucije, za stanje u medijima i za državu Srbiju u celini. Ona je pronašla zaista pogrešan način na koji je htela da se šali, iako ja smatram da je posredi jedna vrsta identifikacije sa Gestapom. Jer ona se očigledno tako oseća. Našla je pogrešan način da se našali jer oblači uniformu pod kojom su ubijani naši preci, pod kojom su stradali i Srbi i Jevreji i Romi i mnogi narodi. Ona na taj način vređa veliku žrtvu koju je naša zemlja podnela”, izjavila predsednica Srpske stranke Zavetnici i dodala da će Nacionalno okupljanje tražiti hitnu ostavku predsednice Saveta REM-a.

“Ako mogu da iznesem večeras naš stav da mi zahtevamo njemu smenu sa mesta predsednice regulatornog tela, jer smatramo da je to najmanje što u ovom času može biti učinjeno, sve drugo je apsolutno poistovećivanje i podrška onome što je ona učinila. Prokomentarisala je to kao neku vrstu alibija da su oni njoj i ranije crtali različite kape, uniforme, odela itd. Ali nisam zaista primetila da je ona sa pozicije na kojoj se nalazi bilo kada osudila kada se neko od politički aktera iz opozicionih redova našao u istoj takvoj situaciji, kada su im crtane različite kape iznad glave, kada su dehumanizovani u medijskom prostoru”, kaže Đurđević i navodi da je čin Olivere Zekić neiskren.

RUSIJA U UN: Kijev se „živ pojede“ zbog mirovnog sporazuma

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA