Najnovije

BITKA ZA BAHMUT: Rusi napadaju sa tri strane - Ukrajinske trupe cepaju se na dva dela

Ruske snage praktično su okružile Artjomovsk (Bahmut), za koji se sada vode borbe, sa tri strane i trenutno intenzivno potiskuju ukrajinske jedinice sa njihovih pozicija, izjavio je za program „Solovjov uživo“ vojni ekspert i pukovnik LNR Vitalij Kiseljov.

On je dodao da će oslobađanje Artjomovska nakon oslobođenog Soledara omogućiti da se ukrajinska grupa u ovom delu fronta razbije na dva dela.

„Svakako je sada najvažnije napredovanje u pravcu Artjomovska i za nas je ovo veoma važno naselje s obzirom na to da će oslobođenje Soledara i Artjomovska (ukrajinski naziv – Bahmut) dati velike preduslove da se (grupe Oružanih snaga Ukrajine) jug i sever razbiju na dva dela“, objasnio je Kiseljov.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage svakodnevno vrše pet do sedam neuspešnih pokušaja da u malim grupama napadnu položaje ruskih snaga kod Kremene i tu trpe velike gubitke.

On je objasnio da je odbrambeni sistem u oblasti Kremene i Svatova izgrađen veoma kompetentno. Prema njegovim rečima, postoje mala napredovanja ruskih snaga ka selu Terni u DNR, odakle ukrajinske jedinice pokušavaju da napadaju položaje ruskih snaga.

Naselje Kremena nalazi se na zapadu LNR. Trenutno kontakt linija prolazi 5-7 km od naselja i dobro je utvrđena u ovoj oblasti, ali Oružane snage Ukrajine sistematski pokušavaju da je probiju, a samu Kremenu redovno granatiraju.

PEŠADIJA JE MISLILA DA JE DOBRO SKRIVENA U ŠUMI: Direktan pogodak u grupu ukrajinskih vojnika (VIDEO)

Izvor: rs.suputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA