Najnovije

MILO LOMPAR: Odnos prema Rusiji je odraz naše istine, morala i smisla postojanja (VIDEO)

„Bilo kakvo menjanje odnosa prema Rusiji na način sankcija ili druge vrste zloćudnoga ophođenja, jeste nešto što duboko pogađa ne samo istinu i moral, nego i praktični smisao našeg postojanja na ovom tlu. To je nešto protiv čega se mora dići glas i nešto što u svakom pogledu i na svaki način treba da bude deo jednog angažovanog i u biti humanističkog stava“, rekao je profesor dr Milo Lompar u iznošenju svo mišljenja zbog čega bi eventualno uvođenje sankcija prema Rusiji bilo u punoj suprotnosti sa našim poimanjem istine, morala i smisla postojanja.

Milo Lompar (Foto: Jutjub)

On dodaje da se s druge strane traži da se Srbija priključi sankcijama da bi se priklonila zapadnoj interpretaciji krize u Ukrajini.

„To znači da se paralerno sa praktičnim dejstvima odvija nešto što bi se moglo nazvati borbom tumačenja unutar jednog sveta, čiji medijski oblik ima prevashodno dominantan značaj za um i srca ljudi. Potrebno je da se priklonimo zapadnoj interpretaciji okolnosti i događajima čiji su uzroci dalekosežni, čije su posledice razorne i da prihvatimo jednu propagandnu matricu koja nije samo ograničena na kratak vremenski isečak, nego je duboko lažna“, jasan je Lompar u svom obraćanju.

Kako je dodao, treba da prihvatimo zapadnu interpretaciju okolnosti i događaja, ali posredno, mi treba da prihvatimo i zapadnu interpretaciju okolnosti i događaja kojima smo sami bili izloženi i čije smo bile žrtve.

„Od nas se traži da naknadno i posredno priznamo da je zločinačko i protivzakonito bombardovanje Srbije 1999. godine bilo nešto sa čime smo makar naknadno saglasni“, jasan je on i dodaje da je to najdalekosežnija posledica ovog zahteva.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA