Najnovije

"RUSIJA IMA NAJVEĆI I NAJMOĆNIJI NUKLEARNI ARSENAL!": Obaveštajci otkrili: Američki, PVO nema šanse

Rusija ima najveći i najmoćniji nuklearni arsenal na svetu, koji nastavlja da povećava i modernizuje, navodi se u godišnjem izveštaju američke obaveštajne zajednice „O globalnim pretnjama“ SAD.

Foto: Jutjub

- Rusija ima najveći i najmoćniji arsenal nuklearnog oružja. Ona nastavlja da širi i modernizuje svoje kapacitete u oblasti nuklearnog naoružanja - navodi se u dokumentu koji je objavljen u vezi sa saslušanjima u specijalnom komitetu za obaveštajne poslove Senata američkog Kongresa na kojima šefovi nacionalnih obaveštajnih službi govore javno, a zatim i iza zatvorenih vrata.

Autori izveštaja ističu da Rusija „nastavlja da unapređuje“ nuklearne rakete dugog dometa, kao i podvodne sisteme za isporuku koji su u stanju da „zaobiđu američke sisteme PRO“.

Pored toga, kako se navodi u dokumentu, Rusija „gomila i modernizuje“ nestrateško oružje koje može da nosi „kako nuklearne tako i nenuklearne bojeve glave“.

Autori smatraju da Moskva pomenuto naoružanje smatra „sredstvima za obuzdavanje protivnika, kontrolu eskalacije mogućih borbenih dejstava i suprotstavljanje konvencionalnim snagama SAD i njihovih saveznika“.

TEŠKE BORBE ZA BAHMUT: Ruska artiljerija i vojska deluju munjevito, Ukrajinci krenuli u ofanzivu u važnoj oblasti

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA