Najnovije

UKRAJINCI SEKU SLANINU NA KURANU: Kadirov pobesneo, obećao im paklenu vatru (VIDEO)

Na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici seku slaninu na Kuranu.

Kuran (Foto: RIA Novosti)

Na snimku ukrajinski vojnik seče belu slaninu, koja je inače veoma popularna u Ukrajini i smatra se delom ukrajinskog identiteta, i to radi na Kuranu, muslimanskoj svetoj knjizi.

Takođe se vidi kako komad te iste slanine nožem razmazuje po Kuranu.

Na pojavu ovog video snimka je reagovao predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, koji je poslao veliki broj boraca na ratište u Donbasu, a njegove reči prenosimo integralno:

„Kunem se Uzvišenim Alahom, nećemo dozvoliti nikome da se nekažnjeno ruga Časnom Kuranu, a kazna Gospodara svetova će vas stići, gde god da se nalazite! Iskreno se molim da vam ova kazna bude doneta preko naših ratnika, koji su više željni da vas unište nego što vi želite da živite.

Ovo je vaša pravi fašističko-satanska unutrašnjost. Voleo bih da vidim kako se usuđujete da dodirnete Časni Kuran, ako vam je bar jedan Čečen ili musliman na dohvat ruke. Ne biste se usuđivali na ovaj bogohulni čin da takav pristup stranom narodu, kulturi, veri ne bi bio vaša državna ideologija.

Želim da se obratim takozvanim muslimanima koji se navodno bore u Oružanim snagama Ukrajine. Kako je vama biti u istim redovima sa Alahovim neprijateljima? Kakvo ćete opravdanje naći za sebe na dan velikog suda? Nemate izgovora! Bićete prokleti, kao i oni koji se usude da zadiraju u Časni Kuran.

A ološu koji je predstavljen u ovom snimku, reći ću: nemate dugo da trpite hladnoću. Vrlo brzo ćete moći da se zagrejete u paklenoj vatri. Neću štedeti truda i sredstava da vas pronađem i kaznim! I molim se Svemogućem Alahu da ubrza vaš neizbežni kraj“, napisao je lider Čečenije na svom Telegram kanalu.

Inače, ovo nije prvi put da ukrajinska vojska na ovakav način provocira čečenske borce iz specijalnih jedinica '’Ahmat'’. Podsećamo se da su pripadnici ekstremističkog puka '’Azov'’ tokom borbi u Mariupolju potapali municiju za automatske puške u svinjsku mast i na taj način slali provokativnu poruku čečenskim borcima.

Pocrnele krstove na Kijevo-Pečerskoj lavri pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA