Najnovije

Jezive brojke ukrajinskih gubitaka u Bahmutu, nakon pada industrijske zone kijevske snage u bezizlaznoj situaciji (MAPA)

Kijevske snage su samo u proteklih nedelju dana izgubile do 4.500 vojnika, koji su poginuli ili ranjeni u borbama na području Artjomovska, izjavio je potpukovnik Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko.

Prema njegovim rečima, među ranjenima je približno 20 odsto s ozbiljnim povredama i neće moći da se vrate na front.

Politički analitičar Jurij Podoljaka kaže da je glavni problem Ukrajinaca što u samom gradu Vagner vrši napade  sa svih strana, a ruska artiljerija napada kolone koje ulaze u grad.

- Sledeća nedelja će biti presudna za Ukrajince, nakon gubitka kontrole nad industrijskom zonom, primorani su da se povuuku na zapad Bahmuta i zadrže skoro kružnu odbranu. Ruske trupe su počele da stiskaju klješta u nekoliko pravaca sa ciljem da raseku ukrajinsku grupu u gradu, kao što je to bilo u Mariupolju, kako bi stvorile nekoliko kotlova u Bahmutu – kaže Podoljaka.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin rekao je da je rusko Ministarstvo odbrane preuzelo obezbeđenje njegovih snaga na bokovima.

Prigožin je ranije, u otvorenom pismu ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu, naveo da se, prema njegovim informacijama, krajem marta - početkom aprila očekuje ofanziva velikih razmera iz Kijeva kako bi se odsekla grupa Vagner i zatražio da se preduzme „neophodno mere za sprečavanje odsecanja“ grupa iz sastava glavnih Oružanih snaga RF.

Scene iz Bahmuta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA