Najnovije

"NE POTCENJUJTE RUSIJU, BIĆE VEOMA TEŠKO": Poljski predsednik o kontraofanzivi ukrajinske vojske

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je, komentarišući informacije o planovima Kijeva da pokrene ofanzivu, rekao da će situacija "biti veoma teška", i apelovao da se ne potcenjuje snaga Ruske Federacije.

- Biće veoma, veoma teško. Veliki potencijal i sirova snaga Rusa se ne smeju potceniti - rekao je Moravjecki u intervjuu za Vol strit džornal.

Nemački list Bild je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika NATO-a, pisao da Kijev sprema ofanzivu, čiji bi glavni fokus bili Lugansk i Zaporožje, kako bi prekinuli kopnene komunikacije Rusije sa Krimom.

List Politiko je ranije objavio da SAD očekuju da ofanziva Kijeva počne do maja.

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski je izjavio da bi Kijev uskoro mogao da pređe u ofanzivu u oblasti Bahmuta.

Ipak, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je pre dva dana priznao da Ukrajina ne može da krene u kontraofanzivu, zbog ozbiljnog nedostatka oružja. 

Prema njegovim rečima, Kijev "trenutno čeka pošiljke oružja od partnera", i situaciju na istoku zemlje nazvao je "nepovoljnom".

Jezive brojke ukrajinskih gubitaka u Bahmutu, nakon pada industrijske zone kijevske snage u bezizlaznoj situaciji (MAPA)

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA