Najnovije

Rusija obustavlja razmenu podatka o nuklearnim aktivnostima sa Amerikom

Nakon što se Rusija prošlog meseca povukla iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da zvanična Moskva obustavlja razmenu podatka o svojim nuklearnim aktivnostima sa Amerikom, uključujući i probna lansiranja.

Jars (Foto: RIA Novosti)

Sjedinjene Američke Države obavestile su u utorak Rusiju da više neće razmenjivati podatke o svojim nuklearnim snagama, potvrdila je Bela kuća, opisujući ovu promenu kao odgovor na odluku zvanične Moskve da suspenduje svoje učešće u Novom START sporazumu o nuklearnom naoružanju, preneo je Rojters.

U pogledu dogovora zvanične Moskve i Minska o raspoređivanju ruskog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije, Rjabkov je rekao da se Rusija nada da NATO shvata koliko je ozbiljna situacija oko planova Rusije da rasporedi svoje nuklearno oružje u Belorusiji.

„Nadajmo se da će članice NATO, ali što je najvažnije političari i zvaničnici iz vodećih zemalja NATO koji teže globalnom liderstvu na osnovu pravila i paradigmi koje su sami formulisali, adekvatno proceniti koliko je situacija ozbiljna”, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, naveo je Tas a prenosi Tanjug.

O stanju u Kijevo-Pečerskoj lavri pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA