Najnovije

Skot Riter: Zelenskom je već rečeno iz kojih regiona mora da ode – Dolaze Rusi

Ukrajinska vojska mogla bi da izgubi kontrolu nad nekoliko regiona nakon poraza grupe u Artjomovsku, rekao je penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Predsednik Zelenski je upozoren na kolaps odbrane Oružanih snaga Ukrajine, zbog čega se tako žestoko bori za Bahmut (Artjomovsk).

Rusi će vrlo brzo početi da napadaju i zauzimaju ceo Donbas, zatim će napredovati u Zaporožje i Herson će konsolidovati svoje snage u regionima koji su ušli u sastav Rusije“, predvideo je ekspert.

Ranije je Riter predvideo predaju ukrajinskih trupa do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajca, Kijev će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta i biće poražen na jesen.

Bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor takođe je predložio da jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku u bliskoj budućnosti počnu da se predaju zbog nedostatka normalnog snabdevanja. Kako Mekgregor kaže, ukrajinska pojačanja praktično nisu u stanju da prodru u grad.

Ukrajinski snimci napada na rusku vojsku: Dronovi pogađaju ruske tenkove (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA