Najnovije

STRATEŠKI ZNAČAJ BAHMUTA: Šta sve otvara njegovo zauzimanje?

Artjomovsk (ukr. Bahmut) je jedan od ključnih objekata za Rusiju na liniji odbrane neprijatelja. Ako je moguće potpuno zauzeti, onda će se otvoriti prilazi sa pozadine Kramatorsku i Slavjansku, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov u komentaru za Moskovski komsomolec.

Bahmut (Foto: Jutjub)

„Neprijatelj nam, zbog dominantnih kota koje su tamo zauzeli, odatle već dugo zadaje ozbiljnu zabrinutost. Već smo se približili Slavjansku, skoro smo ga zauzeli, ali se pokazalo da je nemoguće zauzeti ga sa severa“, rekao je on.

Ekspert je primetio da su utvrđenja Donbasa izgrađena mudro i da ih je teško napadati direktno, kao i zaobići sa boka.

„Ali mi trenutno pratimo operacije i tražimo slabost u njihovoj odbrani, ma koliko ona bila savršena“, precizirao je on.

Isticanje ruske zastave nad Artjomovskom može se uporediti samo sa trenutkom zauzimanja nemačkog Rajhstaga 1945. godine, smatra vojni analitičar Vasilij Dandikin, kapetan prve klase rezervnog sastava.

"Zgrada administracije je vlast, ona je centar grada, a sa pravne tačke gledišta, Prigožin je, naravno, u pravu. Ovo je isto kao da se zauzme Rajhstag. Kada je naša zastava istaknuta, još uvek su bile borbe. u gradu, kapitulacija je kasnije potpisana, ali je zastava podignuta nad Rajhstagom 2. maja. To je praktično značilo da je organ nemačke moći, njen simbol, pao i bio oduzet“, rekao je Dandikin u intervjuu za FAN.

Podsećamo da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski više puta izjavio da Bahmut nema nikakav strateški značaj za Oružane snage Ukrajine.

Može li F-35 da pobedi S-300, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA