Najnovije

OGLASIO SE RUSKI FSB! Kakve se to akcije spremaju na tlu Rusije

NATO koordiniše ukrajinskim specijalnim službama i rukovodi njihovim akcijama koje su usmerene protiv Rusije i Belorusije, rekao je danas direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenko i rukovodiocima bezbednosnih službi članica Zajednice nezavisnih država (ZND).

"Alijansa koordiniše diverzionim i terorističkim aktivnostima oružanih formacija i specijalnih službi kijevskog režima, dopunjuje redove Oružanih snaga Ukrajine stranim plaćenicima i borcima koji pripadaju međunarodnim terorističkim organizacijama". Takođe dobavlja ukrajinskim diverzantima tehnologiju i informacionu podršku u cilju napada na ruske civilne i vojne objekte, objasnio je Bortnjikov.

On je ponovio da je Ukrajina postala platforma sa koje se vrše napadi na Rusiju i Belorusiju i rekao da Zapad takođe pokušava da protiv Moskve okrene i Moldaviju, zbog čega se rukovodstvo ove zemlje nagovara da započne "čišćenje" Pridnjestrovlja.

Prema njegovim rečima, Zapad želi da destabilizuje situaciju u ZND-u i na tome aktivno radi tako što povećava šanse da dođe do konflikta, kako na teritoriji Zajednice nezavisnih država, tako i na njenim granicama. ZND se danas suočava sa izazovima koji su bez presedana, zaključuje on.

"Svet se našao na ivici korenitih promena, a ZND se suočava sa izazovima i pretnjama koje su bez presedana. SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici iz NATO-a sprovode otvorenu politiku usmerenu na dezintegraciju postsovjetskog prostora i uništenje nacionalnog suvereniteta naših država. Vašington i London se direktno mešaju u unutrašnje poslove zemalja članica ZND-a", rekao je Bortnjikov.

ZND, podsetimo, čine Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Uzbekistan i Tadžikistan.

SPREMAO SE VELIKI TERORISTIČKI NAPAD: Rusi reagovali u poslednjem momentu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA