Najnovije

Promocija knjige „Krotitelji vremena“ Miomira Petrovića u četvrtak 15. juna

Promocija knjige „Krotitelji vremena“ Miomira Petrovića biće održana u četvrtak 15. juna u 18 sati u Bukmarker kafeteriji knjižare Delfi SKC.

Foto: Laguna

O knjizi će, pored autora, govoriti i dr Nataša Gojković, filolog, i pisac Darko Tuševljaković.

Kosta Ribićević se probudio u svojoj kući na Senjaku jednog majskog jutra 1938. sa neugodnim predosećajem. Pedantni konstruktor satova je potom otišao u svoju radionicu u okviru elitne vračarske prodavnice satova „Ribićević i sinovi“, i nastavio da radi na komplikovanom mehanizmu koji meri vreme i položaj nebeskih tela na dva kontinenta, razmišljajući usput o galantnom sastanku sa privlačnom Beti, trenutnom partnerkom.

Instinkt ga nije prevario. Dobiće dve neuobičajene poslovne ponude od kojih će ga jedna odvesti na sam prag htonskog sveta i otvoriti prolaz jednom duhu iz prošlosti. Duhu poginulog starijeg brata čija ga je smrt morila od detinjstva…

Kroz senzualne opise atmosfere beogradskih noćnih klubova i istančane nagoveštaje Drugog svetskog rata, Miomir Petrović je ispleo slojevitu priču o ambiciji da se osvoji neosvojivo, ali i gubitku i krhkosti ljudskog bića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA