Najnovije

PRIŠTINSKI MEDIJI: SAJ i Kobre ušli na Kosovo?

Premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti je na konferenciji za novinare pokazao šta je pronađeno na mestu gde su srpske snage, kako on tvrdi, kidnapovale trojicu policajaca u sredu, prenosi Telegrafi.

Kobre (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Kurti je rekao da se '’kidnapovanje'’ dogodilo duboko na teritoriji Kosova, dok je predstavio nekoliko fotografija mesta gde se to dogodilo.

On je dodao da je mesto '’otmice'’ udaljeno jedan kilometar od granice sa jedne strane, severozapadni deo, 670 metara od severnog dela i 300 metara od jugozapadnog dela.

„Ne radi se o hapšenju u Srbiji, već o otmici na Kosovu i ne radi se ni o kakvom ulasku kosovske policije na teritoriju Srbije, kako se tvrdi“, rekao je Kurti.

Kurti je naglasio da su na lice mesta stigli Kfor i tzv. Kosovska policija.

„Kfor i KP su bili na mestu incidenta, a nađeni su i tragovi stranih čizama u pravcu Srbije, plastičnih lisica. Ono što me i dalje čudi je da KFOR još uvek zvanično ne objašnjava gde je ovo mesto, a ovo mesto je na Kosovu. I vozilo i hrana koju su jeli policajci, sve je duboko na teritoriji Kosova“, rekao je Kurti.

Kurti je dodao da su dve oružane formacije iz Srbije ušle na teritoriju Kosova.

„Reč je o dve oružane formacije Srbije koje su ušle na Kosovo i sa kojima Kfor mora da se obračuna, specijalnoj antiterorističkoj jedinici „SAJ“ i specijalnoj vojnoj jedinici „Kobre“, rekao je Kurti.

Podsećamo, juče je Kancelarija za Kosovo i Metohiju objavila informaciju da su tri naoružana pripadnika tzv. Kosovske policije uhapšena na teritoriji opštine Raška.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA