Najnovije

RUSKA ARMIJA IH POTOPILA! Diverzanti probali da upadnu na ključni most

Na desnoj obali Dnjepra uništen je još jedan odred ukrajinskih snaga koji se spremao za prelaz

Ukrajinske trupe nisu napravile nijedan mostobran u blizini Antonovskog mosta, a ruska artiljerija je u protekla dva dana potopila šest čamaca sa 30 vojnika koji su pokušali da pristanu kod stubova mosta, rekao je vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo, prenose " RIA Novosti".

"Neprijatelj nije uspeo tamo da stvori nikakva uporišta, i nema ofanzivni potencijal da to uradi", naglasio je on.

Saldo je istakao da je ruska vojska takođe "uništila natovareni čamac kojim su ukrajinski vojnici pokušali da se evakuišu ispod mosta na desnu obalu".

Osim toga, kako je dodao Saldo, na desnoj obali je razbijen još jedan odred Oružanih snaga Ukrajine koji se spremao za prelaz, uništena su tri artiljerijska položaja sa kojih je granatirana leva obala, a oborena su i dva drona koji su navodili vatru.

Ranije su se na Telegram kanalima pojavile poruke da su se ukrajinske snage ukopale na levoj obali Dnjepra i da proširuju svoje uporište u zoni oštećenog mosta preko Dnjepra, koji povezuje selo Antonovka sa gradom Aljoški, a predstavlja jednu od najvažnijih saobraćajnica i jedini prelaz preko reke u tom delu regiona.

Hersonska oblast je postala konstitutivni entitet Ruske Federacije nakon referenduma održanog u septembru 2022. Istovremeno, ukrajinska strana ne priznaje njen legitimitet i nastavlja da granatira teritoriju regiona.

Danas ruska vojska kontroliše 75 odsto teritorije Hersonske oblasti, a deo na desnoj obali Dnjepra, uključujući grad Herson, kontroliše Kijev.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA