Najnovije

Emil Vlajki: Izluđivanje ljudi

You really believe
We can survive all of this
The black vacuum of the universe
It was designed
To swallow us whole
It's a losing game

(Ti stvarno vjeruješ
Da sve ovo možemo preživjeti
Crni vakuum svemira
Dizajnirano je
Da nas cijele proguta
To je izgubljena igra)

Piše: Emil Vlajki

We are fucked

Dilema je kozmička, jedinstvena u povijesti čovječanstva: Da li nas netko j.be u zdrav mozak, ili nas j.be u zdrav mozak? Nijedna nam filozofija ne može pomoći da tu dilemu razriješimo. Eto, prije dva mjeseca, trebalo je da budu održani općinski izbori na sjeveru Kosova, u četiri općine Beogradske vlasti se ubiše odvraćajući ljude, Srbe, da izađu na izbore. Jadni ljudi poslušali, bojkotirali izbore, Albanci „pobijedili“, i onda je nastao belaj. Revolt Srba protiv izabranih Albanaca, protiv Kfora, Euleksa, hapšenja Srba, okupacija Kosova od strane albanskih specijalaca, salonsko podizanje borbene spremnosti srpske vojske. Srbija bi, eto, štitila svoj narod na Kosovu, ali joj se ne da ratovati sa NATO-om. Zaj.bano kao dilema, zar ne?

E, sada ide drugi dio izluđivanja. Zapad proglasio kosovsku krizu opasnom po Balkan, svijet i univerzum. Potrebna je deeskalacija, smirivanje sukoba. Imperativ stoljeća. Ali, kako onda smiriti sukob? Dugo su mozgali američki pastiri, briselske ovce, nezavisna srpska vlast i albanski pijuni, te donijeli izuzetno inteligentan zaključak. Pošto su albanski čelnici općina nelegitimni, treba ponoviti izbore, tako da srpska većina na sjeveru Kosova dobije svoje odbornike i predsjednike općina. A, da. Usput su radi reda spomenuli i ZSO koja će se formirati nakon izbora.

J.bo ja sebe, sad tek ništa ne razumijem. Ako je to rješenje, što ste onda iz Beograda tražili da Srbi ne izađu na izbore. Mogli su se održati prije dva mjeseca, Srbi bi imali svoje čelnike, nereda ne bi bilo i moglo bi se mirno razmišljati o ZSO? A onda se u meni javi kritična nota. Glup si Emile, ima stvari koje te prevazilaze kao, na primjer, mirnodopsko provociranje nasilja; Srbi na Kosovu moraju dodatno patiti kako bi još više očvrsnuli s obzirom na sve ono loše što ih još čeka. To je, eto, situacija na Kosovu, najvećem koncentracionom logoru u Evropi, opkoljenom i održavanom iznutra i izvana.

Kako vojno vratiti Kosovo

Ne, nisam završio sa Kosovom. Kada je Vučić hrpimice počeo kupovati oružje: avione, tenkove, raketne sisteme, dronove, itd., mislio sam da on to radi kako bi u slučaju maltretiranja kosovskih Srba, vojno intervenirao, ušao vojskom na Kosovo. Ludo radovanje, nije mu uopće pala na pamet takva misao. Nije valjda lud da ratuje protiv NATO-a kao Milošević. Lud ili heroj? A što bi s onim: Kud ja stadoh, ti ćeš poći?

Dobro, onda mi je palo na pamet da će možda htjeti obraniti slobodu Republike Srpske kad se ona osamostali. Ali, sigurno je da Vučić više neće biti predsjednik kad se to desi. Konačno sam shvatio. Vojska Srbije održava svake godine sa NATO-om vojne vježbe, Platinasti vuk. Kako će, dakle, održavati vojne vježbe s nekim i istovremeno ratovati protiv njega.

Hm! Ništa od Vučićeve vojske, ali mora biti neki način da se Srbi sa Kosova vojno obrane. I onda mi je pala na pamet genijalna ideja. Baš si zaj.ban, rekao sam sebi. Šteta je, što se toga nisam prije sjetio. Onaj Prigožin koji je htio srušiti Putina i ima plaćeničku vojsku, nakon što mu je puč propao, mogao ga je Vučić pozvati u Srbiju. Prigožin bi ušao na Kosovo, protjerao odatle oružane formacije Albanaca skupa sa KFOR-om i EULEKS-om. Možda bi osvojio čak i Bondstil, i sjever Kosova bi postao potpuno srpski. On je dokazao, kod Bahmuta, da je NATO za njega pič.in dim. Tako Vučić ne bi ratovao sa Alijansom. Ovako je Prigožin otišao u Bjelorusiju gdje će ga Lukašenko upotrijebiti za izbacivanje Rusa iz te zemlje.

Ima li igdje Rusa?

Konačno, pitanje svih pitanja: Da li Rusi treba da se uključe u rješavanje kosovskog pitanja? Jer Vučić nikako da prizove svoju slavensku i pravoslavnu  braću. Zašto on to ne radi, dakle, čak ni da ih spomene. Ako ću lagati, nikako da nađem odgovor na to pitanje. J.bi ga, ne smijem sve ni reći.

Ali, zato ima intelektualaca koji, što se toga tiče, nemaju nikakvih dilema. Jedini spas za tamošnje Srbe, tvrdi A. Pavić, su Rusi, a ne neka lažljiva, trula, sodomska imperija duginih boja (naj.bat će od LGBT lobija). Citiram:

„U sadašnjoj situaciji, a pogotovo u svetlu najnovije poruke predsednika Saveta Federacije Rusije Valentine Matvijenko – "spremni smo da priteknemo u pomoć u teškom trenutku" – čini se da je srpski izbor još jasniji, a i lakši. Jer, sa Zapadom se, to su i Rusi teškom mukom saznali, ne može postići istinski dogovor. Zato što ga Zapad neće. Zapad je zainteresovan isključivo za potčinjavanje drugih.

Da li je to i naš interes – potčinjavanje neo-sodomskoj imperiji duginih boja? Ankete neprestano potvrđuju da ogromna većina Srba smatra da nije. Predaja jednostavno nije opcija.“

Više tekstova Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA