Najnovije

OPASNOST ZA CEO SVET: Generator nuklearne elektrane upitan?

Šef nuklearne straže UN-a rekao je da nedostatak vode za hlađenje u nuklearnoj elektrani - koja se nalazi oko 160 km uzvodno od brane Kahovka - može poremetiti njen generator za hitne slučajeve.

Guverner ukrajinskog regiona Zaporožje, kojeg je imenovala Rusija, kaže da je nivo vode u gradu Nova Kahovka porastao na više od 11 metara - u neposrednoj blizini probijene brane, navodi ruska državna novinska agencija Tass.

Jevgenij Balitski je rekao da su neki stanovnici grada prebačeni u bolnicu nakon rušenja brane. On je dodao da je nivo vode u blizini nuklearke Zaporožje pod ruskom kontrolom opao za 2,5 m – a očekuje se da će opasti i do 7 m.

Gornji deo hidroelektrane Kahovo, na jugu Ukrajine, uništen je granatiranjem, ali brana samog rezervoara nije uništena, rekao je za RIA Novosti Vladimir Leontjev, načelnik administracije Novokahovskog gradskog okruga.

Brojni Telegram kanali javili su večeras da je Kahovska hidroelektrana, koja je pod kontrolom ruskih snaga, navodno potpuno uništena, a neki su objavili i snimke srušene brane. 

POGINUO KOMANDANT ARMIJSKE GRUPE ''BELGOROD'': Ubio ga Ruski dobrovoljački korpus (VIDEO)

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA