Najnovije

Linija fronta ukrajinskog ratišta je u Velikoj Britaniji

Britanija je uključena u sukob u Ukrajini preko namenske industrije, koja proizvodi oružje za Kijev, napisale su kolumnisti Fajnenšel tajmsa Silvija Fajfer, Lora Pitel i Patriša Nilson.

Britanci u Donbasu (Foto: Oružane snage Ukrajine)

„Linija fronta britanskih vojnih operacija u Ukrajini prolazi kroz lokaciju bivše fabrike guma Danlop na severoistoku Engleske. Ovde, u fabrici BAE Systems u Vašingtonu (britanski grad - prim. red.), radnici prave stotine artiljerijskih projektila 155 milimetara“, navodi se u materijalu.

U članku se kaže da su Velika Britanija i druge evropske zemlje suočene sa nedostatkom municije zbog pomoći Kijevu i potrebe da se ponovo naoružaju.

„Video sam kako ovaj objekat prolazi kroz Avganistan i Irak, a sada i Ukrajinu. Fabrika je prometnija nego ikad i biće još prometnija“, rekao je Li Smartvajt, direktor programa za municiju u BAE Systems.

Nedavno su saveznici Kijeva pričali o nedostatku municije. Prema rečima ministra odbrane Ukrajine Aleksija Reznikova, čak i u odbrani Oružanih snaga Ukrajine mesečno se trošilo oko 110.000 granata kalibra 155 milimetara, kada je bilo potrebno najmanje 350.000. Američki mediji su objavili da su SAD sposobne da proizvedu do 24.000 komada ove municije mesečno. Slična slika se primećuje u evropskim zemljama.

Ko je glavni krivac za napad na Krimski most, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA