Najnovije

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: Kako ubiti Dodika!?

DŽevad Galijašević (Foto: Jutjub)

DŽevad Galijašević (Foto: Jutjub)

Piše: DŽevad Galijašević

NATO (B)ALIJANSA I KAKO, KONAČNO UBITI DODIKA:
Šta se promijenilo nakon što je dinastija Izetbegović uklonjena sa vlasti, neprirodnim koalicijama i odlukom Kristijana Šmita? 

Šta se promijenilo kod Bošnjaka u razumijevanju sebe kao nacionalne zajednice, u razumijevanju i svoje i zajedničke - složene države a šta u odnosu prema drugim, konstitutivnim narodima - Srbima i Hrvatima?

Ništa se nije promijenilo... sve je ostalo isto jer se Bošnjaci nisu promijenili. Ona pamet koja je izabrala Aliju i ustoličila Bakira i danas nastupa kao domnantna društvena svijest – kukavički snishodljiva prema jačim, smušena i istorijski neartikulisana u poimanju vlastitog vjerskog, nacionalnog i državnopravnog identiteta, agresivna prema drugim zajednicama i grupama i vrlo ograničena u razumijevanju vlastite i tuđe istorije. 

KOSOVSKA UCJENA ZA DODIKA:
Trećeg jula 2023.godine. Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, nova i propala nada, umjerenog bošnjačkog pristupa i međunacionalne komunikacije  razgovarao je s ministricom za manjinska i ljudska prava Kosova te zamjenicom premijera Emilijom Redžepi.

„Ugodan i vrlo koristan razgovor sa uvaženom Emilijom Redžepi. Stanje na zapadnom Balkanu, implementacija dokumenata iz Berlinskog procesa, položaj Bošnjaka u regiji i još neke važne teme - naveo je Konaković nakon sastanka na društvenim mrežama.“

Na ovaj način, Konaković je nahranio radikalnu bošnjačku svijest svojom malom, prljavom osvetom prema srpskom narodu. Poslao je poruku Srbima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori (moglo je i Srbima u Hrvatskoj ali njih tamo više nema – protjerani su i pobijeni). 

Istina je da Bosna i Hercegovina nije priznala lažnu državu Kosovo zahvaljujući istrajnosti, hrabrosti i nacionalnoj svijesti Milorada Dodika i aktuelne vlasti u Republici Srpskoj – ali, Kosovo nije samo Dodikovo i ne pripada samo Republici Srpskoj. Na Kosovu Kurtijevi ROSU razbojnici tuku srpsku djeci i hapse srpske domaćine – pod punom ratnom spremom ulaze u kuće i na radna mjesta i hapse, progone i sude pred lažnim sudovima te lažne države. Svakako Kosovo nije samo to: Od 1389. osmanska uprava uspostavljena ubistvima srpske elite i Kneza Lazara, trajala je do srpske pobjede u Prvom balkanskom ratu, 1913,godine.

A onda germanska najezda i dva svjetska rata, dva miliona ubijenih pripadnika srpskog naroda i Kosovo kao dio germanske i nacističke, Velike Albanije.

Progon Srba u komunizmu od 1946. do 1981. te NATO okupacija 1999. i veliki martovski pogrom 2004,godine. 

Poigravanje sa Kosovom i izrugivanje cjelom srpskom narodu, glupo je, primitivno i pogrešno. Nije ni očekivano od Konakovića za koga se vjerovalo da donosi promjene i da on nije ono što je bila Bisera Turković. A on je to: mali kepec ideologije Alije Izetbegovića, miljenik Alijine snahe „Bakirovce“ Sebije i bivši SDA templar i predsjednik Kantonalne organizacije SDA u Sarajevu. Muška sera – Bisera okružen ljudima poput lažnog hrvata i nasilnika iz Breze Dejana Kovačevića koga je ustoličio na čelo Skupštine Ze-Do kantona kao novog Komšića. Uopšte, nije čudno što kada pišu o Konakoviću, pripadnici SDA, vrlo često pišu i izgovaraju „Konjaković“, jer je taj učenik sultanije Sebije, sam sebi natovario konjski samar vjerujući da će ga, kao onomad Alija, prenijeti na leđa cjelog bošnjačkog naroda. Nije svjestan sa čim se igra. 

KONJOVANJE U KONJICU:
Mnoge stvari postaju jasnije nakon poznatog stolovanja u Konjicu koga je, u svome Defteru Hefte, kontroverzni ali slobodni duh Fatmira Alispahića nazvao „Konjovanje u Konjicu“. To je taj grad u kome je Nezim Halilović Muderis komandovao specijalnom jedinicom za progon Srba Četvrtom muslimanskom brigadom – grad iz koga su svi Srbi protjerani i u kome je Muamer Topalović streljao, na Badnje veče, 24.12.2002. četiri člana hrvatske porodice Anđelić.

Grad koncentracionih logora Tarčin i Čelebići i ratnih zločina na Bradini zbog kojih su neki bošnjaci osuđeni a nekima se još sudi. Kao rodno mjesto, drugog „ko fol“  bošnjačkog umjerenjaka i lidera SDP BiH Nermina Nikšića trebao je poslužiti za razgovor i komunikaciju unutar predstavnika tri naroda. Očito to nije bila namjera ni Nikšića jer je na taj sastanak doveo pijanu budalu, siledžiju i tabadžiju iz Bugojna Zukana Heleza. Zukan je čista moralna patologija  i nakaza koja umišlja da kao ministar odbrane, može stati uz bok Gerasimovu i Zalužnom i da pod svojom komandom ima armiju motivisanu i spremnu za rat – tj. „Opciju B“. Tačnije opciju beeeee... jer za drugu opciju, drekavac iz Bugojna nije sposoban. Kafanska galama i bijesni lavež ka Dodiku – ka čovjeku koji simbolizuje politiku cjelog jednog naroda i predvodi ga 18.godina u kontinuitetu.

Teško će Nermin Nikšić potvrditi namjeru da bude umjeren i da novom politikom saradnje među narodima učestvuje u oblikovanju novog lica BiH sa Denisom Bećirovićem i Zukanom Helezom, pa da doprinese napretku te jadne, bijedne države u kojoj je bruto dohodak po glavi stanovnika 5.000, u Srbiji 9.000 a u Hrvatskoj 17.000 dolara. Mogu li ovi jadnici a „elite“ bosanskih bijednika i sirotinje promijeniti realan život u zemlji, ili će nastaviti putem sukoba i rata koje im je u amanet ostavio Alija sa svojom strankom SDA, Islamskom zajednicom, Mladim muslimanima i Muslimanskom braćom? I kako nas nije stid pričati o odbrani države u kojoj je prosječan bruto dohodak po glavi stanovnika, na godišnjem nivou 5.000 dolara?   

Na tome trebaju raditi, neka nova narodna pamet i neke nove narodne elite dok nije kasno, jer, griješe svi koji misle da streljanje Dodika, može slomiti srpsku narodnu, političku volju i spremnost nacije na odbranu Republike Srpske, taj priziva rat i zvecka oružijem.

U suštini, Bošnjaci nemaju oružije za rat, pa Helez i Konaković zveckaju NATO oružijem, jer u njihovim glavama još odzvanja kukavička misao Alije Izetbegovića da će NATO ratovati za Bošnjake. Zapadna i muslimanska idila je prošlost: Zapad je rascjepkao Palestinu u medijskom mraku, opljačkao i pokorio Bliski i Srednji Istok pobivši tri miliona muslimana. Prije dva dana je u jednoj Švedskoj džamiji, sa dozvolom vlasti, po ko zna koji put pocijepan Kuran, njegovi listovi su iskorišteni za brisanje cipela od strane poremeženog švedskog naciste, dok je između korica  ove Božije knjige, stavljena svinjetina i na kraju je Kuran zapaljen. Koji Konjaković, Nikšić, Bećirović ili Helez – koji bosanski hodža je rekao riječ o tome a šta se desilo sa SDA i zašto Bakir nit govori nit romori.

Samo je Predsjednik Rusije, obišao Republiku Dagestan i javno osudio ovaj čin noseći u rukama Kuran.

A baliluk - kukavički, slinavi nacionalni duh koji služi zapadu nastavio je da šuti kad ga zapad ponižava i gazi.

Očito je da potreba da se sarađuje sa lažnim bosanskim muslimanima u Sarajevu– muslimanima glumcima, na Zapadu više ne postoji. Zato je provociranje novog rata sa Srbima avanturizam i izraz istorijske nezrelosti. Više nego ikada, i Srbima i Bošnjacima treba dogovor.

Pročitajte OVDE više o raskolu u Narodnoj stranci

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA