Najnovije

E SAD NEK SE SPREME UKRAJINCI! Kreće žestoka ruska osveta

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je juče najnovije ukrajinske terorističke napade na Krimski most, istakavši da su zbog toga nedužni civili bili izloženi opasnosti, preneo je Tanjug. „Ne može biti opravdanja za takve varvarske postupke i oni neće ostati bez odgovora”, napisala je portparolka tog ministarstva Marija Zaharova na aplikaciji za razmenu poruka „telegram”.

Ukrajinske snage su inače juče dva puta pokušale da napadnu Krimski most. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je drugi ukrajinski pokušaj da se napadne Krimski most raketom S-200 bio bezuspešan, preneo je Tas.

Ministarstvo odbrane Rusije je pojasnilo da su snage PVO blagovremeno otkrile i presrele u vazduhu ukrajinsku raketu i da nije bilo žrtava niti pričinjene materijalne štete, preneo je Interfaks. Guverner Krima Sergej Aksjonov prethodno je rekao da su snage PVO oborile dve rakete u oblasti Kerčkog moreuza i da Krimski most nije oštećen. Oleg Krjučkov, savetnik Aksojonova, precizirao je da su tokom napada specijalne službe postavile dimnu zavesu na most.

U međuvremenu, na Krimskom mostu obnovljen je putnički saobraćaj, saopštile su nadležne službe na „telegramu”.

Inače, ruske snage su osujetile pokušaj Ukrajine da napadne Krim, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane juče ujutru. „Ruske snage su u noći između petka i subote osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica.

Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu”, navodi se u saopštenju. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, 14 ukrajinskih dronova je uništila ruska PVO, a još šest je neutralisano ometanjem sistemima za elektronsko ratovanje. Prethodni napad dronom na Krim, u kojem je učestvovalo 25 bespilotnih letelica, dogodio se 30. jula.

Na sasvim drugom kraju rusko-ukrajinske ratne drame, nekoliko plaža u crnomorskom gradu Odesi zvanično je otvoreno za kupače. I to prvi put od izbijanja sukoba sa Rusijom, ali kupanje nije dozvoljeno za vreme uzbune zbog vazdušnog napada, saopštili su juče lokalni zvaničnici.

Odesa, najveća ukrajinska luka i pomorska baza, više puta je bila meta ruskih napada raketnim projektilima i bespilotnim letelicama, a u more je postavljen veliki broj podvodnih mina, preneo je Rojters. Zbog bezbednosti lokalnog stanovništva, a nakon incidenata sa minama koje su eksplodirale na plažama, obala je bila zatvorena za javnost. Odluku o otvaranju plaža u periodu od 8.00 do 20.00 časova zajednički su doneli čelnici gradske civilne i vojne uprave, objavio je na svom telegram kanalu guverner Odese Oleh Kiper.

Poznavaoci ratnih prilika u Odesi navode da je duž plaže postavljena protivminska mreža kako bi se sprečilo da plivači nehotice nastradaju od mina postavljenih blizu obale.

UKRAJINSKI GRANIČARI HAPSE KAO NA TRACI: Ukrajinci masovno beže iz zemlje

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA